CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Giresun Dereli ilçesinde yaptığı incelemelerin ardından vatandaşlara hitap etti.

Giresun’un 22 Ağustos günü ancak 50 yılda bir rastlanabilecek büyük bir yağış felaketine maruz kaldığını ifade eden Erdoğan, bugüne kadar gerçekleştirilen arama-kurtarma ve afet kaldırma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Erdoğan bundan sonra gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında ise özetle şunları söyledi:

“AFAD ve çeşitli bakanlıklarımız çalışmalar için Giresun'a 73 milyon lira ödenek göndermiştir. Dün gece imzaladığım bir kararla tek seferde 20 milyon liralık bir kaynağı AFAD'a aktardık. Tüm esnaflarımıza 50 bin liraya kadar olan zararının tamamı aşanlarından 50 bin liralık kısmı TESKOMB aracılığıyla hibe olarak verilecektir. KOBİ'ler için 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verilecek. Afetten zarar gören tüm belediyelere 25 milyon lira hibe sağlandı. Tarımsal destek ödemeleri erkene alındı. Fındık alım tarihi bir hafta öne çekildi.

Giresun'da bir daha böyle bir afet yaşanmaması için toplam keşif bedeli 1 milyar 290 milyon lirayı bulan proje hayata geçirilecektir.

120 milyon liralık bütçe ile kanal ve köprüler yapılacak.

TOKİ konutlar yapacak, yüksek katlı olmayacak. Zemin artı 3 veya 4 olacak. Daha fazla yapmak istemiyoruz. Dere yataklarını ıslah edeceğiz, oralardan da tehdit almak istemiyoruz. Yıkımsa yıkım, inşa ise inşa, ihya ise ihya, yapacağız."

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması esnasında sosyal mesafe kuralının hiçe sayılması sosyal medyada tepki ile karşılandı.