CiddiGazete

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi Ali Paşa Medresesi Sokak'ta, Kılıç Ali Paşa Camii'ne sabah namazı için gelen vatandaşlar, sokakta hareketsiz yatan bir kişiyi gördü.

İhbar üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yerde yatan kişinin hayatını kaybettiğini belirledi.

Üzerinden kimliğini belirlemeye yarayacak herhangi bir belge çıkmayan ceset, yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cesedin elleri ve ayaklarının kırık, yüzünün ise kesik halde olduğu belirtildi.

Polis ekiplerince yapılan araştırmada, söz konusu cesedin İngiliz askeri istihbaratının eski görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier'e ait olduğu belirlendi.

Le Mesurier'in eşiyle kaldığı eve giden polis ekipleri, eşinin ifadesine başvurdu.

İlk ifadesinde kocasının uyku ilacı kullandığı ve olayın sabaha karşı kendisi uyurken gerçekleştiğini anlatan eşinin, eve yabancı bir kişinin girip çıkmadığını söylediği öğrenildi.

Binanın güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, binaya yabancı kimsenin giriş çıkış yapmadığını da tespit etti.

POLİS: BALKONDAN ATLADI

Durumu polislerden öğrenen eşi de kısa süreli şok geçirdi. Le Mesurier’in eşi Emma Hedving Christina ilk ifadesinde, “Sabah saat 04.00 sıralarına kadar uyumamıştık. Sonra ben uyudum. Atladığından haberim olmadı” dedi.

Eşi bir dönem İngiliz istihbaratında çalışan 1971 doğumlu Le Mesurier’in psikolojik sorunu olduğunu ve anti depresan haplar kullandığını aktararak, “Bizim evimiz normalde Büyükada’da. Eşim üç gün önce aşırı strese bağlı olarak iğne ve ilaç tedavisi gördü. Biz de büyük hastanelere yakın olmak için buradaki home ofisimize geldik ve olay bu şekilde yaşandı” dedi.

Güvenlik güçleri James Gustaf Edward Le Mesurier’in balkona çıkıp kendini boşluğa bıraktığı ihtimali üzerinde duruyor.

Olay yeri incelemesi yapan polis, Le Mesurier’in evine dışarıdan bir giriş olmadığını belirledi. Le Mesurier’in intihar edebileceği üzerinde durulurken, soruşturma çok yönlü devam ediyor.

James Gustaf Edward Le Mesurier

Suriye’de muhaliflerin ve Türkiye’nin kontrolündeki alanlarda sivil savunma faaliyeti gösterdiğini savunan Beyaz Baretliler, Rusya, İran ve Şam rejimi tarafından dezenformasyon yaymakla suçlanıyor.