CiddiGazete- Oruç Reis gemisinin arama yaptığı bölgeyle ilgili Türkiye Navtex ilan ederken, Ege Denizi'nde F-16 uçakları Yunanistan’a ait savaş uçaklarını kovaladı.

Avrupa Birliği’nden, Yunanistan’a destek mesajları gelirken, gerilimi arttıracak yeni bir hamle daha geldi.

TURİST FERİBOTLARIYLA ASKER GÖNDERDİLER

Yunanistan son olarak silahlandırılması yasak olan Türkiye'ye 2 kilometre uzaklıktaki Meis Adası'na turist feribotlarıyla asker konuşlandırdı.

Fransız haber ajansı AFP tarafından servis edilen görüntülere göre, Yunan askerlerinin adaya turist feribotları ile geldiği görüldü.

Yunanistan'ın söz konusu adımları 1923 tarihli Lozan ve 1947 tarihli Paris Barış Antlaşmaları'nın yeni bir ihlali anlamına geliyor.

Yunanistan, antlaşmalara göre silahlandırması yasak olmasına rağmen, özellikle son 15 yıldır adaları hızlı bir şekilde silahlandırmaya devam ediyor.

YUNAN BASINI SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞI YAPIYOR

Yunan basınında "Atina, Türk provokasyonuna karşı her şeye hazır ve Meis’e asker gönderiyor" başlıklarıyla verilen haberlere göre silahlı askerler, Meis Adası’nda göreve çağrılmış durumda.

"Yunan Silahlı Kuvvetler, Türklerin kışkırtıcı açıklamaları müzakere masasına oturmayı reddetmeleri üzerine kırmızı alarma geçti. Olası bir savaş için bölgede ek kuvvetler görevlendirildi" açıklamasıyla verilen haber, Yunanistan’ın ve iş birlikçi ülkelerin provokasyon çabalarını gözler önüne serdi.