CiddiGazete- Almanya Başbakanı Angela Merkel, Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerginlikle ilgili bir açıklama yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile konuyu yoğun bir şekilde tartıştıklarını söyleyen Merkel, "Tüm AB ülkeleri Yunanistan'ı desteklemek zorunda" ifadelerini kullandı.

KORONAVİRÜS UYARISI YAPTI

Merkel düzenlediği basın toplantısında, coronavirüsle ilgili de açıklamalar yaptı.

Merkel açıklamasında coronavirüsün yaklaşan sonbahar ve kış aylarında daha kötüleyeceği konusunda korkutan bir uyarı yaparken, "Bu virüsle daha uzun süreler yaşamayı öğrenmek zorundayız" ifadesini kullandı.

Merkel, "covid-19 aşısı bulunana kadar hiçbir şey normale dönmeyecek" açıklamasını yaparken, "Bilim insanlarından aşı çalışmalarıyla ilgili olumlu haberler gelmeye devam ediyor" dedi.

Merkel, Alman halkından virüsü ciddiye almalarını isterken, çocukların covid-19 salgınında kurban verilmemesi için ellerinden geleni yapmak zorunda olduklarını da sözlerine ekledi.

Başbakan Merkel, virüsün ekonomik etkilerine de değinerek, Alman ekonomisinin salgına rağmen mutlaka canlı kalması ve canlı tutulması konusunda çalışılması gerektiğini vurguladı.

Alman Başbakan, ekonomik refah paketi için Avrupa Parlementosu'yla çalışacaklarını, önümüzdeki yılın başlarında bir çözüme kavuşturmayı planladıklarını da ifade etti.