26 Mayıs’ta Ankara’da yapılan MHP aday tanıtım toplantısı genelgesine eklenen özel bir maddeyle “Alparslan Türkeş’in askerleriyiz” sloganının atılmasının yasaklandığı iddia edildi.

24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı çıkartmayacak ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyecek olan MHP’de büyük tepkiye neden olan genelge, Mersin’den milletvekili adayı olan Olcay Kılavuz imzasıyla tüm Ülkü Ocakları’na gönderildiği iddia edildi.

Sosyal medyada gündeme gelen talimatnamenin ilgili bölümü şöyle:

Ekte bulunan talimatname bizzat şahsımın talimatları olarak 26 Mayıs Aday Tanıtım Toplantısı için Ankara’ya yola çıkan istisnasız tüm otobüslerde diksiyonu düzgün, ülküdaşımız tarafından kati suretle anlaşılır bir dille okunacaktır. Olcay Kılavuz-Ülkü Ocakları Genel Başkanı 18 Mayıs 2018

4) Görevi olmayan ocak başkanları teşkilatlarının başından kesinlikle ayrılmayacak ve gruplar halinde dolaşılmayacaktır. Ayrıca tribünlerden rastgele slogan atılmayacak sadece belirlediğimiz sloganlar atılacaktır. Özellikle “Alparslan Türkeş’in askerleriyiz” sloganı ne bu programda ne de başka bir programda asla atılmayacaktır. Bu sloganı atan teşkilat olursa gerektiği şekilde ikaz edilecektir.