CiddiGazete

13 Şubat'ta vefat eden ülkücü camianın "Dede Korkut"u Ozan Arif Şirin, Samsun'da defnedildi. Merhum Ozan'a sade ancak ismine yaraşır bir eser hediye etmek isteyen dünyaca ünlü mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, çok beğenilen anıt eser tasarladı. Ülkücü kamuoyu, Alp'e eserinden dolayı övgü yağdırdı.

Dünyanın sayılı mimarlarından olan Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp de yayımladığı bir metinle duygularını kamuoyuyla paylaştı ve eserin açılacağı tarihi müjdeledi.

'BAŞBUĞUMUZA DA ANIT ESER ÇİZMEK İSTİYORUM'

İşte Ahmet Vefik Alp'in açıklaması:

Üstad Sanatçı merhum Ozan Arif Şirin Beyefendinin ebedi istirahatgahının tarafımdan tasarlanmış olması vesilesiyle bendenize yöneltilen övgülere müteşekkirim... Dava ve kader arkadaşım Arif i 16 Türk devletinin sembolleri, ay yıldızımız, üç hilalimiz ve ozanımızın sazı ile hassas bir kompozisyon içerisinde sonsuzlaştırmak bendeniz için yüksek onurlu bir görevdir...

Esasen takdir edilmesi gereken, ısrarla bana ulaşarak böyle bir eser ile babalarına evlatlarının sahip çıkmalarıdır... İnşallah Şubat 2020'de açılışını sizlerle birlikte gerçekleştirmek nasip olur... Benim naçiz bedenim de birgün ebediyete intikal etmeden ölümsüz Başbuğumuza da bir anıt eser çizebilmek dileğimdir.