İzmir’de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis istemiyle yargılanan ABD’li Rahip Andrew Craig Brunson 4. duruşmada serbest kaldı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, mahkeme heyeti, kararını açıkladı.

Rahip Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası veren mahkeme heyeti, ev hapsi ve yurt dışı yasağını kaldırdı.

Brunson, hapiste kaldığı süre göz önünde bulundurularak serbest bırakıldı.

“KARARI TEMYİZ EDECEĞİZ”
Kararı yorumlayan Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt şöyle konuştu:
''Dağ fare doğurdu gibi bir şey. Müvekkilimin bu kadar mağdur edilmesine Türkiye'nin bu kadar mağdur olmasına ilişkilerin bu kadar gerilmesine hiç gerek yoktu. Verilen hükmü de kabul etmiyoruz. Temyiz edeceğiz, itiraz haklarımızı kullanacağız. Keşke bunların hiçbirisi yaşanmadan tutuksuz bir şekilde yargılanabilseydi, böyle bir krize dönüşmeseydi.

“DURUMU ANLAMAYA ÇALIŞIYOR”

Biraz süratli oldu. Biz yine de hazırlığımızı yapmıştık, olabileceğini tahmin ediyorduk ama bugün için beklemiyordum işin doğrusu. Brunson durumu anlamaya çalışıyor, Türk hukukunu bilmediği için ona özgür olduğunu söyleyince o zaman anladı, sevindi, duygulandı. Gider diye düşünüyorum artık burada güvenlik sorunu da oluştu onun için. Kendi takdiri bunu ona sormak belki daha iyi olur.

"GİTMEK ZORUNDA"
Eve gittiler. Çiğli'ye gitmeyecek. Evinde bekleyecek. Uçak falan ayarlanırsa yurt dışına gider herhalde. Saygın bir din adamı olarak 2 yıl neredeyse özgürlüğünden mahrum kaldı. Aile düzeni sosyal düzeni bozuldu. Türkiye'yi seven bir insan, Türkiye'de kalmak isteyen bir insandı. Şu an için gitmek zorunda. Bu onu belli ölçüde üzüyor.''