Hakkari Yüksekova'da, Türkiye’nin yüreğini yakan ve ülkeyi teröre karşı tek vücut haline getiren alçak saldırının acısı daha tazeyken, bölgeden bir saldırı haberi daha geldi. Dün saat 23.00 sıralarında Yüksekova Çobanpınar Köyü Meskan Tepe mevkiinde görevden dönen zırhlı polis aracının geçişi sırasında, PKK’lı teröristlerin yola önceden yerleştirdiği el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada 1’i ağır 8 Özel Harekat polisi yaralandı.

YARALI POLİS ŞEHİT DÜŞTÜ!

Hastanede tedavi altına alınan polislerden, Recep Emre Yılmaz (26), yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehid Yılmaz, görev yaptığı Yüksekova'dan memleketi Gaziantep'e törenle uğurlandı.

Şehit naaşının tören alanına getirilişinin ardından Yılmaz’ın özgeçmişi ve Kur'an-ı Kerim okundu. Törenin ardından şehit polis memuru Yılmaz’ın tabutu bir süre omuzlarda taşındıktan sonra helikoptere bırakıldı.

Cenazenin taşınması sırasında şehidin silah arkadaşları tarafından Hüseyin Nihal Atsız’ın "Kahramanlık" şiiri okundu. Şiir okunurken duygusal anlar yaşandığı görüldü.