CİDDİGAZETE

Kırıkkale'de, eski eşi Fedai B. (43) tarafından bıçaklanan Emine Bulut'un (38), ölmeden önce olay yerinde çekilen son görüntüsü sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Görüntüde Emine Bulut'un, "Ben ölmek istemiyorum" feryadı ile o an yanında bulunan 10 yaşındaki kızı F.B.B.'nin "Anne lütfen ölme" diyerek ağlaması yürekleri dağladı.

Olayla ilgili futbol kulüpleri, siyasiler ve ünlü isimlerden konuyla ilgili tepki yağdı. Ünlü isimler tepkilerini sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla dile getirdi.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

MANSUR YAVAŞ (ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

Kırıkkale'de eski eşi tarafından kızının yanında vahşice öldürüldü #EmineBulut …

Bir annenin çaresizliği ve evladının gözlerindeki korkunun tarifi mümkün değil.

Kadına yönelik cinayetleri durdurmak zorundayız. Katilin bir an önce gerekli cezayı almasını diliyorum.

EKREM İMAMOĞLU (İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

“Ölmek istemiyorum”

Bugüne kadar cinayete kurban giden tüm kadınların çığlığıydı aslında.

“Anne lütfen ölme”

Öksüz kalan tüm evlatların gözyaşları…

#EmineBulut'u erkek şiddeti nedeniyle kaybettik. Şiddetle mücadelede kadın ve çocukların yanındayız, olmaya devam edeceğiz.

TUNÇ SOYER (İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

Kadınların özgürce yaşayacağı şehirler inşa edeceğiz. Çocuklar cinayetlere değil güzel günlere uyanacak. Bir insan, bir baba, bir belediye başkanı olarak üzerime düşenden fazlasını yapacağım. Herkesi bu cinayetlere karşı tepki vermeye davet ediyorum. #EmineBulut

DR. LEYLA ŞAHİN USTA

(AKP Genel Başkan Yardımcısı/İnsan Hakları Başkanı)

Evladının önünde annesini katleden cani hak ettiği en ağır cezayı alacaktır. Ne #EmineBulut'un "Ölmek istemiyorum!" feryadını ne de evladımızın "Anne ölme!" diye içimizi yakan acısını unutmayacağız!

"Kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur" Mâide Suresi 32.

ÜNLÜ İSİMLERDEN İSYAN

Betül Demir, “Sen dün iki kişiyi öldürdün… Bugün bütün ülkeyi ağlattın… O çığlıklarda boğulursun inşallah” tepkisini gösterdi.

Armağan Çağlayan, kadın cinayetlerinde iyi hal ve tahrik indiriminin kalkmasını talep ederken, Şebnem Bozoklu, “O şerefsiz katilin bir ceket bir kravatla ‘ama o da bana bunu yaptı hakim bey’ deyip indirim almayacağı bir adalet sistemi istiyoruz. İnsanın yaşama hakkını kutsal gören hukuk anlayışı istiyoruz. Allah belalarını versin. Bu ve bu gibilerin. Allah belanızı versin” ifadelerini kullandı.

‘NE YAZIK Kİ SİZDEN ÇOK VAR’

Tuğba Yurt, şiddetin her türlüsüne lanet ederek, “Bu ve bunun gibi şeref yoksunu, ‘insan’ olmakla yakından uzaktan alakası dahi olmayan mahluklarla aynı havayı soluyoruz ne yazık ki… Ve ne yazık ki sizden çok var” mesajını paylaştı.

Ceyhun Yılmaz ise Emine Bulut’un öldürülmesini şu cümlelerle kınadı:

“İnsan kelimesine utanç ilave eden ciğersiz değersiz katil. Emine Bulut‘un canına kıydı. İnşallah ‘normal’ gelmiyordur memleketime!”

Gökhan Özoğuz ise devletin kadın ve çocuk cinayetleri konusunda sağlam, kesin ve sert kararlar alıp uygulaması gerektiğine değinerek, “Sadece bu kınamaları yapıp geçiyoruz fakat her geçen gün daha ağırlaşıyor. Bir saniye durup, şu olanın sizin başınıza geldiğini düşünsenize” dedi.

Emine Bulut cinayetine spor kulüpleri de tepki gösterdi.