CiddiGazete- Adana Valiliği, dün Seyhan ilçesinde polisin dur ihtarına uymayarak kaçan Suriye uyruklu Ali El Hemdan’ı vurarak ölümüne neden olan polis memurunun açığa alındığını açıkladı. Valilik açıklamasında gencin uyarı ateşi açılması esnasında kazaen yaralandığı belirtildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“27.04.2020 günü saat 12.00 sıralarında Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi’nde Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizin uygulama yaptığı esnada, uygulama noktasında dur ikazına uymayarak kaçan Suriye uyruklu A. H. isimli şahıs, uyarı ateşi açılması esnasında kazaen yaralanmıştır.

Yaralı olarak hastaneye sevk edilen A. H. yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir.

İlgili polis memuru, açığa alınmış olup adli ve idari tahkikat devam etmektedir.”

CHP’Lİ VEKİL GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

Sosyal medyada ise olaya ait olduğu iddia edilen görüntülerde gencin kalbine yakın bir noktadan yaralandığı görülüyor.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da görüntüleri Twitter hesabından paylaşarak, “Adana Seyhan'da sokağa çıkma yasağının olduğu gün 17 yaşında bir çocuğun "dur" ihtarına uymadığı için öldürülmesi bizleri derinden üzdü. Bu görüntülerle ilgili acil bir açıklama ve sorumluların adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

ÇALIŞMAK ZORUNDAYDI

Öte yandan Ali El Hemdan’ın ailesini geçindirmek için çalışmak zorunda kalan Suriyeli bir işçi olduğu ortaya çıktı. Hemdan’ın yakınlarından alınan bilgiye göre, vurulan genç, mola sırasında polis kontrolü ile karşılaştı. 20 yaş ve altındakiler için sokağa çıkma yasağı olduğu için ceza almaktan korktu ve kaçmaya başladı. Suriyeli Ali’nin yakınları, polis kurşunu ile hayatını kaybeden gencin geçici koruma kimliğinin de yanında olmadığı belirtti. Suriyeli mülteci Ali El Hemdan’ın vurulduğu Sucuzade mahallesi, tekstil atölyelerinin yoğun olduğu bir bölge.