En son Suudi Arabistan’ın İstanbul’da bulunan başkonsolosluğuna evlilik işlemleri için giren ve kendisinden bir daha haber alınamayan Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı hakkında ortaya atılan iddialardan sonra Suudi Arabistan Başkonsolosluğu kapılarını Türk polisine değil, Reuters muhabirine açtı.

Reuters haber ajansından Osman Orsal’ın başkonsolosluğa girerek Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosu Muhammed El-katibi ile gerçekleştiridiği röportaj sırasında, El-katibi’nin Orsal’ı başkonsoloslukta gezdirdiği ortaya çıktı.

El-katibi’nin gerçekleştirilen turda fotoğraf çekimine izin vermesinde, Prens Salman’ın "Başkonsolosluğumuzun aranmasına izin vermeye hazırız" çıkışının da belirleyici olduğu düşünülüyor.

Çekilen fotoğrafların altına, El-katibi’nin gazeteciyi konsoloslukta bir tura çıkardığı notu düşüldü.

Başkonsolos El-katibi’nin, “Cemal’in Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda olmadığını, ayrıca konsolosluk ve elçiliğin kendisini arama çalışmalarını yürüttüğünü doğrulamaktan memnunyet duyarım” dediği aktarıldı.

Kaşıkçı’nın, Suudi politikalarını eleştirdiği ve tehditler aldığı için Washington'da yaşadığı biliniyor.

Başkonsolos El-katibi Reuters muhabirine, başkonsolosluktaki dolapları gösterdi ve kapalı alanları gezdirdi. El-katibi, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın başkonsoloslukta kaybolduğu ile ilgili iddialara da “Bunlar sadece dedikodu” diyerek cevap verdi.