CiddiGazete- Aleyna Çakır olayında "şüpheli" olarak kamuoyuna yansıyan Ümitcan Uygun'un annesinin Sosyal Hizmetler'de görevli olduğu ortaya çıkmış, "Yurt Annesi" olarak tanınan Gülay Uygun hakkında, Aile ve Sosyal Politikalar Çalışma Bakanlığı müfettişleri bugün soruşturma başlatmıştı.

Ümitcan Uygun'un annesi Gülay Uygun, akşam saatlerinde ormanlık alanda ölü bulundu.

3 Haziran'da Ankara'daki evinde ölü olarak bulunan 21 yaşındaki Aleyna Çakır'ın ailesi, kızlarının cinayete kurban gittiğini savunuyordu. Kızlarının öldürüldükten sonra intihar süsü verildiğini savunan aile, şüpheli olarak kızlarının erkek arkadaşı Ümitcan Uygun'u işaret ediyordu.

Aleyna Çakır'ın komşuları ve arkadaşları da genç kızın sürekli şiddet gördüğünü söyleyip cinayet ihtimali üzerinde durdu.

Aleyna Çakır gibi Sosyal Hizmetler yurdunda kalan kızların Ümitcan'ın annesi tarafından gece yaşamına yönlendirildiği iddiası üzerine Bakanlık soruşturma başlattı.

Bakanlık soruşturmasının ardından Ümitcan'ın annesi Gülay Uygun, bugün akşam saatlerinde başına silahla ateş edilmiş halde ormanlık alanda ölü bulundu.

Polis ekiplerinin, olayın intihar mı cinayet mi olduğu yönündeki araştırması devam ediyor.