CiddiGazete- Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Saldırıda hastalar, kadınlar ve çocukların da olduğu en az 500 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce Filistinli de yaralandı.

Turkcell'e kapağı atan AKP'li yaşadı Turkcell'e kapağı atan AKP'li yaşadı

MECLİS'TEN ORTAK BİLDİRİ

Kanlı saldırı sonrası TBMM'de İsrail’in Gazze'de hastaneleri hedef alan saldırılarına ilişkin ortak bildiri yayımlandı.

Akp, CHP, Ysp, MHP, İyi Parti ve SP grup başkanvekillerinin ortak imzasıyla yayımlanan bildiriyi Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder okudu.

Bildiride, İsrail tarafından Gazze'deki hastanelerin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği bir o kadar da yaralandığı belirtilerek, "Derin üzüntü duyuyoruz. İnsanlık suçu olan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. İsrailin Gazze halkına karşı, uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuka aykırı saldırılarını artarak sürdürmesini esefle karşılıyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybeden kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisinde bütün parti grupları ve milletvekilleri olarak, bu vahşetin durdurulması için dünya parlamentolarını, uluslararası toplum kuruluşlarını tutum ve inisiyatif almaya davet ediyoruz" denildi.