CiddiGazete- Hatay'da etkili olan yağmurda Defne Devlet Hastanesi sular altında kaldı. Hastalar tedavi olmak için beklediği sırada zemini su basması sağlık hizmetlerini aksattı.

Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, açılışı yapıldıktan yalnızca 1 hafta sonra Defne Devlet Hastanesi'ni yine su bastığını anımsatarak, "Aradan aylar geçmiş olmasına karşın hastaneyi yine su bastı. Yaşananlardan anlaşılacağı üzere konuya ilişkin bir ek tedbir alınmadığını görmüş olduk. Etkili olan yağmur saatlerce sürmüş bir şey değil. Buna karşın hastaneyi su bastı" dedi. Yılmaz, ayrıca hastaneye giden yolların da bozuk olduğunu söyledi.

SAĞLIK KURUMLARI YETERSİZ

Konuyla ilgili Türk Tabipleri Birliği (TTB) de bir paylaşımda bulundu. Söz konusu paylaşımda, "Depremin üzerinden 200 günü aşkın zaman geçmişken sağlık kurumlarının yetersizlikleri, her geçen gün acı bir biçimde karşımıza çıkmaktadır. Kamu otoritesine hızlı olduğu kadar sağlıklı yapılar inşa edilmesi gerektiğini hatırlatıyor, hastanedeki elektronik ve tıbbi araç-gereçlerin güvenliği başta olmak üzere her türlü önlemi alma çağrısı yapıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Açılışını genel seçimler sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı hastanenin temel atma töreninde küçük bir alana beton dökülmesi kamuoyunda gündem olmuştu.