CiddiGazete- HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, vatandaşı olduğu İsveç'e gitmek üzere İstanbul Havalimanı'na geldiğinde hakkında "yurtdışına çıkış yasağı" olduğunu öğrendi. Yasak sebebiyle 25 Aralık Pazar günü İsveç'e gidemeyen Özen, kararın "keyfi" olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. Zeynel Özen'in hakkındaki karar, talebi üzerine bugün kaldırıldı.

Yasağın kalktığını yazılı bir açıklama ile duyuran Özen, şöyle dedi:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Katip Üyesi ve Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu üyesi olarak görevlendirilen ve çalışma alanı yurt dışı olan bir milletvekiline, herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın uygulanan bu hukuksuz yasak, kamuoyundan gelen yoğun tepki ve aklıselim kişilerin duyarlılıkları üzerine bugün an itibariyle kaldırıldı. Bugün gecikmeli de olsa ailemi ziyaret etmek üzere İstanbul Havalimanı'ndan yola çıktım."

Türkiye’de hakkında yurtdışı yasağı bulunan milyonlarca kişi olduğunu belirten Özen, "Ülkemizde bugün halen milyonlarca kişinin benzeri şekilde mahkeme kararları olmaksızın talimatlarla keyfi olarak seyahat özgürlüklerinin elinden alındığı ve medeni ölüme terk edildiklerinin farkındalığıyla, onların da sesi olmak için elimden geleni yapacağım" dedi.