CiddiGazete- Adı Hizbullah terör örgütüyle birlikte anılan Cumhur İttifakı ortaklarından Hüdapar'ın seçim vaadi, vatana ihanetten asılan Şeyh Said'in mezarını bulmak oldu!

BBC'den İyi Parti çözümlemesi BBC'den İyi Parti çözümlemesi

"MEZARINI BULUP, MESCİT YAPACAĞIZ"

Diyarbakır'da gerçekleştirilen aday ve proje tanıtım toplantısında konuşan Hüdapar Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, Şeyh Said'in mezarını bularak, adına mescit yaptırmak istediklerini söyledi.

Mezarın bulunması halinde Şeyh Said'in idam edildiği Dağkapı Meydanı'na, onun adına mescit yaptırmak istediklerini ifade eden Dinç'in ifadeleri şöyle:

"Parti programımızın bir maddesi de şudur: Şeyh Said efendi ve Seyit Rıza'nın mezar yerlerini bulmak. Şeyh Said'in mezar yerini ortaya çıkardıktan sonra inşallah Dağkapı Meydanı'nda onun adına da bir mescit yapacağız. Şeyh Said'in anılarını, Şeyh Said'in geçmişte değerlerimize sahip çıktığını yaşatmak istiyoruz.

Şeyh Said bizim için önemli ve kıymetlidir. Bu memleketin yüz akıdır. Bizim için şehittir ve bizim değerlerimize karşı savaş açıldığı zaman buna karşı mücadele eden bir mücahiddir."