CiddiGazete- Cumhur İttifakı bileşenlerinden Hüdapar'ın sözcüsü Serkan Ramanlı, yerel seçime günler kala katıldığı bir panelde yine Cumhuriyet'i ve değerlerini hedef alıp "Kürtçülük" propagandası yaptı.

Güneydoğu Güncel'in aktardığına göre Ramanlı, Diyarbakır'da düzenlenen "Anadilimi Seçiyorum" başlıklı panele katıldı.

Panelde açıklamalarda bulunan Ramanlı, "Gerek Türk, gerek Kürt, gerek Laz, gerek Zaza kendi dili ve rengiyle varlığını ne kadar korursa bu ülke o kadar zengin olur. Dil, ayrılık veya düşmanlık sebebi değildir. Bundan 100 yıl önce darbe yapanların, insanları kendilerinden uzaklaştırıp devlete düşman ettirdiği halklardan biri Kürtler idi ve bu Kürtler de Müslümandı. Bu uygulama yıllarca devam etti" dedi.

AKP'de troller için temizlik harekatı AKP'de troller için temizlik harekatı

"İSLAM'I BİZDEN ALAMADILAR AMA DİLİMİZ KAYBOLUYOR"

"Gayeleri İslam'ı bölgeden silmekti" iddiasında bulunan Ramanlı, şöyle devam etti:

"Ne yazık ki bazı yerlerde de bunu başardılar. Bizlere hem Müslüman olmamız hem de Kürt olmamız dolayısıyla her iki yönden düşmanlık ettiler. Elhamdülillah âlimlerimizin ve büyüklerimizin çabalarıyla tümden başarıya ulaşmadı. İslam'ı bizden alamadılar ama dilimiz, gün geçtikçe eriyip kayboluyor."

Kürtlerin kimliklerinin olmadığını, şahsiyetlerini İslam ile kazandıklarını söyleyen Ramanlı, "Bugün dilin müdafaasını yapıp onun için mücadele ettiklerini savunanlar Kürtçeye sahip çıkmıyorlar. Nitekim Kürtler ve Zazalar dillerine sahip çıktıkları kadar İslam dinine de sahip çıkacaklardır" diye konuştu.