CiddiGazete- Ankara'da düzenlenen "Mahzen-1" operasyonunda Pekmez Kardeşler organize suç örgütü çökertildi; 26 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; suç işlemek amacıyla örgüt kurarak Ankara genelinde yerel düzeyde uyuşturucu ve silah ticareti yaparak haksız kazanç elde eden organize suç örgütü üyelerinin "kasten yaralama", "silahla tehdit", "uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti", "uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanma", "tehdit", "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarını işlediklerinin tespit edildiğini belirtti.

MAHZEN-2'DE "ÇİRKİNLER" ÇÖKERTİLDİ

Erzincan depremle sallandı Erzincan depremle sallandı

Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu bilgileri verdi:

İstanbul merkezli 2 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Mazhen-2" operasyonlarında Elebaşılığını Zuhat Altunç'un (yurt dışı firar) yaptığı "Çirkinler" organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucu organize suç örgütü üyesi 47 şüpheli yakalandı.

Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Asayiş Şube Müdürlüklerince yürütülen çalışmalar sonucu organize suç örgütü üyesi şüphelilerin İstanbul'da 3 ayrı cinayet olayını gerçekleştirdikleri, silahlı tehdit, silahla yaralama eylemlerini gerçekleştirdikleri, Arnavutköy'de uzun namlulu silahlarla saldırı eylemini gerçekleştirdikleri, uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptıkları, çok sayıda ruhsatsız silah yakalattıkları ve iş insanlarını yağma maksatlı kaçırarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarını işledikleri tespit edildi.

Operasyonlar sonucu 13 ruhsatsız tabanca, 5 otomatik tabanca, 7 çelik yelek, çok miktarda uyuşturucu madde ile çok sayıda fişek ve şarjöre el konuldu.