CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi Beştepe'de ağırladı.

İki cumhurbaşkanı, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Türkiye ile İran arasında 10 yeni anlaşma yapıldığını söyleyen Erdoğan şöyle dedi:

- Cumhurbaşkanı sayın Reisi ve heyetini yüksek düzeyli iş birliği konseyimizin 8. toplantısı vesilesiyle Ankara'da misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum.

- Sayın Reisi'nin ülkemizi ziyaretine neden olan Kirman'da 3 Ocak'ta meydana gelen menfur terör saldırısını bir kez daha lanetliyorum.

İşte İyi Parti GİK ve MDK üyeleri İşte İyi Parti GİK ve MDK üyeleri

- Bu vesileyle Türkiye'nin terörle mücadelede İran'ın yanında olduğunu tekrar ifade etmek istiyorum.

- Komşumuz İran ile ilişkilerimizi karşılıklı güven ve müşterek menfaatler temelinde derinleştirmeye önem veriyoruz. Görüşmelerimizde bu iradeyi bir kez daha teyit ettik.

- Konsey toplantımız kapsamında aldığımız kararların yalnızca ülkelerimiz için değil, bölgemizin istikrarı ve refahı bakımından da önem taşıdığına inanıyoruz.

- Bugünkü görüşmelerimizde de somut iş birliği alanları ile Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele aldık.

- Terörle mücadeleden enerjiye, ticaretten eğitime, ikili gündemimizde yer alan konular hakkında görüş alışverişinde bulunduk.

- Konseyimizin geçmiş toplantılarında aldığımız kararların takibini yaptık. İran'la yıllık 30 milyar dolar ticaret hedefimiz bağlamında özellikle koronavirüs salgını sonrasında ilerleme kaydettik.

- Bölgemizin güvenliğini ve istikrarını daha fazla tehdit edecek adımlardan sakınılmasının önemi üzerinde mutabık kaldık.

- İran ile ilişkilerimizin geliştirilmesine yönelik olarak 10 yeni anlaşmaya imza attık.