CiddiGazete- Fenerbahçe'nin 19 Ağustos 2020'de Gölcükspor'dan transfer ettiği İsmail Yüksek, Balıkesirspor, Adana Demirspor ve Bursaspor'da geçirdiği kiralık sezonlarının ardından geçen yıl Fenerbahçe'ye döndü ve Jorge Jesus'la müthiş bir çıkış yakaladı.

Sivasspor evinde vuruldu Sivasspor evinde vuruldu

Teknik direktör Jesus'un sezonun belirli bölümlerinde yararlanamadığı İsmail Yüksek, asıl çıkışını bu sezon İsmail Kartal ile gerçekleştirdi. 24 yaşındaki oyuncu, bu sezon Fenerbahçe formasıyla 14 karşılaşmada görev yaparken, bin 102 dakika sahada kalarak İsmail Kartal'ın vazgeçilmezleri arasında yer aldı.

İsmail Yüksek, Süper Lig, UEFA Konferans Ligi elemeleri ve UEFA Konferans Ligi grup karşılaşmalarında çıktığı 14 maçta 1 gol atıp 2 asist üretti.

Başarısını A Milli Takım'a da taşıyan İsmail Yüksek, ay yıldızlı ekibin Hırvatistan'ı deplasmanda 1-0 mağlup ettiği karşılaşmaya damga vurdu. Luka Modric, Mateo Kovacic ve Marcelo Brozovic'ten oluşan Hırvatistan orta sahasını dağıtan İsmail Yüksek, Avrupa'dan bazı kulüplerin dikkatini çekti.

AVRUPA'DAN 4 TALİP

İsmail Yüksek ile Tottenham, Zenit ve birkaç İtalyan kulübü ilgileniyor. Oyuncunun durumunu menajerine soran kulüplere, önce Fenerbahçe ile iletişime geçilmesi söylendi. Sarı lacivertliler ise bonservis bedelini şimdiden belirledi.

BONSERVİSİ NE KADAR?

İsmail Yüksek için Fenerbahçe'nin bonservis beklentisi en az 15 milyon Euro. Sarı lacivertliler böyle bir teklif gelmesi halinde transfer görüşmelerine başlamayı planlıyor. 24 yaşındaki orta saha oyuncusunun sözleşmesinde herhangi bir serbest kalma maddesi bulunmuyor.

SÖZLEŞMESİ 2027'DE SONA ERİYOR

Fenerbahçe'ye 2020-21 sezonunda Gölcükspor'dan transfer olan İsmail Yüksek'in sözleşmesi 2027 yılında sona erecek. Milli futbolcunun 2025'te sona erecek sözleşmesi geçen sezon uzatılmıştı.

İSMAİL YÜKSEK'İN PERFORMANSI

2023-24 sezonunda Fenerbahçe'nin orta sahasının önemli isimlerinden biri olan İsmail Yüksek, takımıyla bu sezon 14 maça çıktı. İsmail bu maçlarda 1 gol ve 1 asistlik performans gösterdi. İki kez sarı kart gören 24 yaşındaki futbolcu, bir kez de kırmızı kart gördü.

(Haber Global)