CiddiGazete- İsrail Büyükelçiliği'nin İsrail Hükümeti Basın Ofisi'nden aldığı bilgilere göre Hamas'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği saldırıda 1 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, 1 Türk vatandaşından da haber alınamadığı bildirildi.

TÜRKİYE TEYİT ETMEDİ

Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından Türkçe yapılan paylaşım şöyle:

Terör ve teröristler din, dil, ırk ayrımı gözetmiyor. İsrail Hükümeti Basın Ofisi @GPOIsrael tarafından yayınlanan, TC yetkili mercilerince teyit edilmemiş bilgilere göre, #Hamas tarafından 7 Ekim'den bu yana İsrail'e gerçekleştirilen terör saldırılarında bir Türk vatandaşı hayatını kaybetmiştir, bir Türk vatandaşından da haber alınamamaktadır. Terörü yenmek, ancak tüm dünyanın ortak mücadelesi ile mümkün.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Öte yandan Türk Yahudi Toplumu'ndan yapılan açıklamaya göre, hayatını kaybeden Türk vatandaşının 1972 yılında İsrail'e yerleşen Avraam Avi Zakuto olduğu iddia edildi.

İsrail'den Türkiye'ye yaptırım planı İsrail'den Türkiye'ye yaptırım planı

Türk Yahudi Toplumu'ndan yapılan sosyal medya paylaşımında, "7 Ekim Cumartesi sabahı İsrael'de yaşanan terör saldırısında 1972 yılında ailece İsrael'e yerleşen Türk vatandaşı, kardeşimiz Avraam Avi Zakuto'yu z'l da 52 yaşında kaybettik" denildi.