CiddiGazete - İsrail, sabah karşı düzenlediği füze saldırısında Suriye'deki havalimanlarını hedef aldı.

Suriye devlet ajansı Sana, Suriye Ulaştırma Bakanlığı'nın açıklamalarını yayımladı. Yapılan açıklamada, İsrail'in Şam ve Halep'teki havalimanlarını hedef aldığı ve bu havalimanlarının hizmete kapatıldığı aktarıldı.

Sana'nın "son dakika" ibaresiyle geçtiği haberde, "İsrail'in apaçık saldırıları dolayısıyla havalimanlarımızda çalışmalar durmuştur" denildi.

Şam ve Halep havalimanlarını kullanacak yolculardan biletlerini aldıkları havayolu şirketiyle iletişime geçmeleri istendi.

İki havalimanının devre dışı kalması nedeniyle uçakların Lazkiye Havalimanı'na yönlendirildiği açıklandı.

BİR İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail, İran'a saldırdı İsrail, İran'a saldırdı

Sana'nın internet sitesinde yer alan haberde ise şu ifadeler kullanıldı:

- Düşman İsrail bu sabah Şam ve Halep uluslararası havalimanlarını hedef alarak bu havalimanlarının hizmet dışı kalmasına neden oldu.

- Askeri bir kaynak, "Bu sabah saat 05.25 sıralarında düşman İsrail, Akdeniz'den, Lazkiye'nin batısından ve işgal altındaki Suriye Golan yönünden eş zamanlı olarak Şam ve Halep'teki uluslararası havaalanlarını hedef alan füzelerle hava saldırısı düzenledi.

- Bu da Şam Havalimanı'nda bir sivil işçinin şehit olmasına, bir işçinin de yaralanmasına, iki havalimanının pistlerinde maddi hasara yol açarak hizmet dışı kalmasına neden oldu.