CiddiGazete- Wall Street Journal ve Reuters, İsrail'in Gazze'de kilisenin himayesindeki Baptist Hastanesi'ni bombaladığını doğruladı. İsrail tarafından ise saldırıdan Hamas'ın sorumlu olduğunu söyleyen sahte haber ve 2022'e ait videolar eş zamanlı servis edilmeye başlandı.

İsrail Başbakanlığı’na ait sosyal medya hesabından Filistinlilere "orman kanunlarına" göre yaşayan "karanlığın çocukları" diyen bir tweet atıldı. Tepkiler üzerine paylaşım 3 dakika sonra silindi.

İsrail, İran'a saldırdı İsrail, İran'a saldırdı

TÜRKİYE DE YALANLADI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden de İsrail'in iddialarını çürüten şu açıklamalar yapıldı:

"Gazze'nin El Zeytun Mahallesi'ndeki el-Ehli Baptist Hastanesi'nin vurulmasıyla ilgili, 'Saldırıyı İsrail değil, Hamas yaptı' iddiası doğru değildir. Gazze'nin kuzeyinde bulunan El Zeytun Mahallesi, günlerdir İsrail'in yoğun bombardımanında yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği bir bölgedir.

Hastanenin bombalanmasıyla ilgili görüntüler incelendiğinde, alanı harabeye çevirecek etkiye sahip mühimmatın, Hamas'ın bugüne kadar kullandığı türden bir mühimmat olmadığı açıkça görülmektedir.

Ayrıca İsrail propagandası yapan hesaplar tarafından, 'Hastaneyi Hamas füzesi vurdu' iddiasıyla paylaşılan görüntülerin, 2022 yılına ait olduğu tespit edilmiştir."