CiddiGazete- 56 bin avukatın kayıtlı olduğu İstanbul Barosu, genel kurulu hafta sonunda Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Genel kurulda İstanbul Barosu Başkanlığı için Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Filiz Saraç, Önce Avukat Grubu'ndan Elif Görgülü, Bağımsız Avukatlar Grubu'ndan Gülden Sönmez, Genç Hukuk Hareketi Grubu'ndan Türkan Kara, Önce İlke Yeniden Yükseliş Hareketi'nden Hasan Kılıç, Avukat Hakları Grubu'ndan Gökhan Ahi, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan Hakan Çatak, İstanbul Avukatlar Birliği'nden Metin Uraçin ve Avukat Mert Er Karagülle yarışacak.

İSTANBUL BAROSU’NUN 144 YILLIK TARİHİNDE İLK KADIN BAŞKAN OLABİLİR

Bir önceki seçimde 8 bin 503 oyla 3. kez İstanbul Baro Başkanı seçilen Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Mehmet Durakoğlu yeniden aday olmayacağını duyururken, Durakoğlu’nun ekibinden Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun 2022 seçimlerindeki adayı ön seçim sonucunda Avukat Filiz Saraç oldu.

Filiz Saraç seçimi kazanırsa, 144 yıllık İstanbul Barosu'nun ilk kadın başkanı olacak ancak mevcut İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi olan ve aynı grupta yer alan Avukat Elif Görgülü de adaylığını duyurdu.

MİLLİYETÇİ AVUKATLARIN ADAYI HAKAN ÇATAK

Dört dönem İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüten, 2021 yılında yapılan seçimlerde 6 bin 155 oy ile ikinci olan, dört dönem İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüten Avukat Hasan Kılıç, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi adayı olarak açıklandı. Kılıç, 2018'de gerçekleştirilen baro seçimlerinde de ikinci olmuştu.

Geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerde 6 bin 13 oy alarak üçüncü olan Mustafa Gökhan Ahi, Avukat Hakları Grubu'nun adayı oldu. Ahi, 2018 yılındaki genel kurulda yapılan seçimi de üçüncü sırada tamamlamıştı.

Avukat Mert Er Karagülle, Bağımsız Avukatlar adına Gülden Sönmez, Milliyetçi Avukatlar Grubu için de Hakan Çatak yarışacak.