CiddiGazete- Milletvekili aday listeleri için geri sayım başlarken, İyi Parti'de İstanbul tercihli 327 isim aday adayı oldu. Üç bölgede toplam 98 kişinin TBMM'ye gideceği İstanbul'da İyi Partili isimlerin en çok tercih ettiği yer, 122 aday adayıyla 3. bölge oldu. İstanbul birinci bölge için 119, ikinci bölge için de 86 isim adaylık başvurusunda bulundu.

1. BÖLGEDEKİ 3 VEKİL DE BAŞVURU YAPMADI

Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar'ı kapsayan İstanbul 1. bölge 35 milletvekili çıkartacak.

İyi Parti, 2018 seçimlerinde İstanbul 1. bölgeden 3 ismi Ankara'ya gönderdi.

Mevcut milletvekilleri Hayrettin Nuhoğlu, Ahmet Çelik ve Yavuz Ağıralioğlu, 2023 seçimleri için başvuruda bulunmadı. Ön seçime girmeyecek üç isim, Genel Başkan Meral Akşener takdir ederse kesin aday listesinde yer alabilecek. İyi Parti üyeleri, yapılacak ön seçimde en az 10, en fazla 20 aday adayını işaretleyecek. Listelerde son sözü Akşener söyleyecek.

İstanbul 1. bölgeden başvuru yapanlar arasında Ahmet Zeki Üçok, Arif Tevetoğlu, Barış Tavlaşoğlu, Burak Akburak, Cevat Saraç, Meral Alemdar, Oğuzhan Hasar, Şükrü Kuleyin, Uygar Suphi Aktan, Vedat Bayram ve Yücel Coşkun, parti tabanında tanınan isimler olarak dikkat çekti.

İŞTE İYİ PARTİ'NİN İSTANBUL 1. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI

1. bölge 1

1. bölge 2

1. bölge 3

İSTANBUL 2. BÖLGE

Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenler, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sarıyer, Sultangazi, Şişli ve Zeytinburnu ilçeleri, İstanbul 2. bölge olarak belirlendi. İyi Parti'den İstanbul 2. bölge için 86 isim aday adaylığı başvurusunda bulundu.

İyi Parti 2018 seçimlerinde 2. bölgeden iki milletvekili çıkardı. İlk sıradaki Ümit Özdağ, İyi Parti'den ayrılarak Zafer Partisi'ni kurarken, ikinci sıradaki Fatih Mehmet Şeker ise istifa ederek bağımsız kaldı.

TBMM'ye 28 milletvekili gönderecek olan İstanbul 2. bölge için başvuruda bulunan 86 isimden dikkat çekenler şöyle: Affan Mahmut Keçeci, Ali Çelik, İsmet Koçak, Mehmet Satuk Buğra Kavuncu ve Müjdat Öztürk. Bu bölgede de İyi Parti üyeleri ön seçimde en az 10, en fazla 20 ismi tercih edebilecek. Ön seçimde belirtilen sayıdan az veya çok tercih yapılan oy pusulaları geçersiz sayılacak. Kesin aday listesini Genel Başkan Meral Akşener şekillendirecek.

İŞTE İYİ PARTİ'NİN İSTANBUL 2. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI

2. bölge 1

2. bölge 2

İSTANBUL 3. BÖLGE

Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Güngören, Küçükçekmece ve Silivri'nin yer aldığı İstanbul 3. bölge, adaylık yarışının en sıkı yaşanacağı yer olacak. İyi Parti, 2018 seçimlerinde İstanbul 3. bölgeden iki milletvekili çıkardı. Mevcut milletvekilleri Abdul Ahat Andican ve Ümit Beyaz, 2023 seçimleri için yine başvuruda bulundu.

2 Nisan Pazar günü yapılacak temayül yoklamasında İyi Parti üyeleri, 3. bölge için aday adaylığı başvurusunda bulunan 122 isim arasından en az 10, en fazla 20 aday tercih edecek.

Milletvekili adaylığı için başvuranlardan ilk göze çarpan isimler şöyle: Abdul Ahat Andican, Celal Karapınar, Ersin Beyaz, Ethem Baykal, Gökçe Tümer Özgen, Hikmet Tanrıverdi, Mehmet Tolga Akalın, Mete Koca, Metin Bozkurt, Ümit Beyaz ve Zeki Bulgan.

35 milletvekili adayının yazılacağı kesin listede son sözü İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener söyleyecek.

İŞTE İYİ PARTİ'NİN İSTANBUL 3. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI

3. bölge 1

3. bölge 2

3. bölge 3