CiddiGazete- Keçiören ilçesinde 3 katlı binada çıkan yangına müdahale ederken hayatını kaybeden Ankara İtfaiyesi'nin görev şehidi Fahrican Yavaş için resmi cenaze töreni düzenlendi.

İskitler'deki Ankara İtfaiyesi Merkez İstasyonu'nda düzenlenen resmi törene; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Fahrican Yavaş'ın İzmir'den gelen ailesi ve mesai arkadaşları katıldı.

Şehit itfaiye erinin Türk Bayrağına sarılı cenazesi törenin ardından memleketi İzmir'in Torbalı ilçesine gönderildi.

"HEPİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN"

İzmir'den gelen acılı aileye başsağlığı ve sabır dileyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Liyakat usulüyle geldi, göreve başladı. İyi arkadaşlıklar, dostluklar kurdu ve kendisini sevdirdi. Görev yaparken de gerçekten görevini hakkıyla yaptı. Değerli ailesi, şunu söyleyebilirim; görev şehidimiz Fahrican Yavaş kardeşimizi kaybettik ama gördüğünüz gibi burada arkadaşları, bütün Ankara Büyükşehir personeli olarak bilin ki sizin evladınız gibi... Onu hep hatırlayacak ve ismini hiçbir zaman unutturmayacaklar. Ruhu şad, mekânı cennet olsun inşallah" diye konuştu.

DÖRT İTFAİYE ERİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Yangına müdahale eden itfaiye erleri Fahrican Yavaş, Uğur Okyay, Orçun Yaşar ve Süleyman Aytar dumandan etkilendiler. Dört itfaiyeci, sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Ancak Fahrican Yavaş, doktorların tüm çabalarına rağmen hastanede yaşamını yitirdi. Diğer üç itfaiye erinin hastanedeki tedavileri ise devam ediyor.

OKSİJEN TÜPÜ İDDİASI

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Hayatını kaybeden itfaiye eri Fahrican Yavaş'ın oksijen tüpü bittiği için hayatını kaybettiği iddiası Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yalanlandı. ABB'den yapılan açıklama şöyle:

Mesut Özarslan yargılanacak Mesut Özarslan yargılanacak

"Dün sabah Keçiören ilçesi Bölük Caddesi'nde bir apartmanın -2. katında çıkan yangına müdahale ederken şehit olan mesai arkadaşımız bugün İzmir'de defnedilmiştir.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin konuyla ilgili teknik ve kapsamlı soruşturması titizlikle sürdürülmektedir. Bazı basın kurumlarında yer alan oksijen tüplerinin bittiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kurumumuz süreci yakından takip etmektedir."