CiddiGazete- İyi Parti'deki "FETÖ" iddialarına bir yenisi daha eklendi. İyi Parti Güneysu İlçe Başkanı Rıza Öztürk, il başkanı Ayşegül Akyıldız Özyanık'ın 2019 yılında FETÖ'den yargılandığını, itirafları neticesinde serbest kaldığını, soruşturması/yargılaması devam eden bir dosya üzerinde de gizlilik kararı bulunduğunu iddia etti.

Rıza Öztürk, FETÖ soruşturmalarını duyuracağını söylemesi üzerine de il başkanı tarafından partiden ihraç edildiğini söyledi.

İyi Parti Güneysu İlçe Başkanı Öztürk, bugün yayımladığı sosyal medya mesajında Ayşegül Özyanık hakkında skandal iddialarda bulundu.

Dosya numarası vererek, soruşturma içeriği hakkında da iddialarda bulunan Rıza Öztürk, Ayşe Özyanık'ın mahkeme safahatında, "katalog evliliğe" zorlandığı için örgütten ayrıldığını itiraf ettiğini iddia etti.

Rıza Öztürk, Özyanık hakkındaki iddialarını şöyle sıraladı:

Rize İl başkanı Ayşegül Özyanık fetö soruşturması geçirmiştir. Buna ilişkin dosya numarası 2019/7643 Srş. 2020/272 K. Sayılı dosyadır. Zamanında fetö ile ilişki ve iltisakı bulunduğunu bu dosyada açıkça kendi ifadeleri ile belirtmektedir. Bir İyi Partili ve Türk milliyetçisi olarak bizi ilgilendiren husus, yargılama neticesinde ceza alıp almamasından ziyade vermiş olduğu ifadede de geçtiği üzere bu ilişki ve iltisakın derecesidir. Şimdi, daha önceden bu dosya numarasını ve dosya içeriğindeki bilgileri teşkilat başkanı Mustafa Alperen ile paylaştığın için soruyorum?

1- Liseyi hangi ilde hangi lisede okudun?

2- Çalınmış sorularla üniversiteyi kazandın mı?

3- Üniversitede fetö evlerinde kaldın mı?

4- Örgüt yapılanması içerisinde sohbetlere katıldın mı?

5- Örgütten ayrılma gerekçen nedir?

6- İfadende bahsettiğin gibi Örgüt içerisinde katalog evliliğine zorlandığın, ancak bunu reddettiğin için örgütten ayrıldığını belirttin mi?

7- Senin soruşturma geçirmeni sağlayan, senin ismini veren şahısların akpde siyaset yapmış kişilerin birinci derece yakınların olduğu doğru mu?

8- Bu sorduğum soruların cevapları ve daha fazlası yukarıda dosya numarasını belirttiğim soruşturma dosyasında mevcuttur. Ben dosya numarasını ve içeriğini kamuoyu ile paylaşıyorum. Sen bu dosyada verdiğin ifadeyi bizimle paylaşacak mısın?

9- Böyle bir dosya numarası yok mu diyeceksin. Var benimle ilgisi yok mu diyeceksin?

10- Paylaşmaktan imtina edersen, benim söylediklerimin doğruluğu tartışılmazdır. Şimdi her konuda olduğu gibi bu konuda da samimiyetsiz ve doğruları inkar eden tavrından vazgeçmemişsin. 3 yıldır il başkanı olduğunu söylüyorsun. Parti kurulduktan sonra senden önce 3 tane il başkanı görev yaptı. Bizi ihraç ettin ettin, kurucu il başkanlarını da mı yok sayıyorsun?

11- Görev süren üç yıl olmamıştır. 2019 da başlayan ve 2020 de biten soruşturmayı, senin hesabına göre 2017 de paylaşmam mümkün olmadı. Senin hakkında suç duyurusunda bulunmamı tavsiye ediyorsun. Sen benim hakkımda suç duyurusunda bulunabilir misin?

Benim hakkımda suç duyurusunda bulunursan, toplanmasını isteyeceğim deliller arasına senin gizli fetö dosyanın eklenmesini isteyeceğimden mi çekiniyorsun?

12- Ayrıca iftira attığımı söylüyorsun. Gerçekleri söylemenin iftira suçunu oluşturmayacağını bilmiyor musun?

Şimdi sana bir hikaye anlatayım;

- Necip fazıl kısakürek bir gün evine geldiğinde su almak için açtığı dolapta su şişesinin bir alkol şisesi olduğunu görür ve oğluna seslenir

Bu nedir ?

Oğlu der ki; baba defalarca yıkadık ve tertemiz oldu, içinde herhangi bir içki kırıntısı kalmadı, bunu kullanmamızda ne mahsur var ki ?

Necip Fazıl ise oğluna bir lazımlık yani bez getirmesini söyler, oğlu getirdiğinde ise bir bardağın üzerine koyar ve üzerinden suyu dökerek bezden süzülen su ile bardağı doldurduktan sonra oğluna döner

- al bakalım iç şimdi bunu

Oğlunun suratından içinin götürmediğini anlar ve konuşmasına devam eder

Bezde tertemiz hiç kullanılmadı ama neticede bezdir diye üzerinden akan suyu içemiyorsun, çünkü ruhun kabul etmiyor. Bu senin şişen de öyledir, ne kadar temiz olsa da artık ruhum kabul etmiyor.

Benim de üstad Necip Fazıl’ın ifade ettiği gibi şimdi tertemiz görünse dahi geçmişini bildiğim bazı meseleleri ruhum kabul etmiyor ve etmeyecekte.

Partimiz ve il teşkilatımızın topluma açılan yüzleri, geçmişi ve geleceği ile aydınlık yüzler olmalı ki aydınlık yarınlara yürüyelim.

Ayşegül özyanık olarak senin karanlık geçmişin bizi rahatsız ediyor. Halen daha delil ispat arayanlar bu dosyanın akıbetini sorsun. Vermiş olduğu ifadeyi istesin.

Bir fetöcünün fetöcü olduğu daha nasıl ispat edilir. Fetöcü olduğunun belli olması için boynuzlarının ve kuyruğunun mu olması gerekiyor?