CiddiGazete- Aydınlık Gazetesi, İYİ Parti İstanbul il kongresiyle ilgili gelişmelere yer verdi. "İYİ Parti'de İstanbul gerginliği" başlıklı haber şöyle:

İyi Parti’nin 2. Olağan Genel Kurulu öncesi il kongreleri devam ediyor. Sonucu en çok merak edilen il olan İstanbul’da kongre tarihi yaklaştıkça parti içindeki gerginlik de artmaya başladı. İl başkanlığına yeniden adaylığını açıklayan Buğra Kavuncu konuşmasında delege simsarları vurgusu yaptı. Yeniçağ gazetesi ise İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kullanmadığı cümleyi kullanmış gösterdi.

İyi Parti İstanbul İl kongresi 26 Temmuz'da yapılacak. Bugüne kadar kurucu il başkanı Ersin Beyaz ve mevcut il başkanı Satuk Buğra Kavuncu adaylıklarını açıkladı. Geçen dönem Genel Başkan Meral Akşener, milletvekillerine ve Genel İdare Kurulu üyelerine verdiği “Emanetime sahip çıkın” mesajıyla Buğra Kavuncu'yu desteklemişti. Hatta Akşener’in talimatının ardından GİK Üyeleri ve Ahmet Çelik’in de aralarında bulunduğu bazı milletvekilleri “İstanbul, emanetine sahip çıkacaktır” diyerek Kavuncu’ya desteklerini açıklamışlardı. Aydınlık’ın edindiği bilgiye göre, 2. Olağan Kongre öncesi iki taraf da birbirini farklı konularla itham ederek zayıflatmaya çalışıyor.

AKŞENER’İN SÖYLEMEDİĞİ SÖZÜ KULLANDILAR

İyi Parti İstanbul Milletvekili ve Yeniçağ Gazetesi sahibi Ahmet Çelik, geçen günlerde sosyal medyadan yaptığı açıklamada şöyle demişti: “Bu demokrasi yarışında liderimiz Sayın Meral Akşener'in taraf olacağını iddia etmek ona en büyük saygısızlıktır. Liderimize, Sayın Genel Başkanımıza saygısızlık yapılmasına izin vermemiz asla düşünülemez.”

Ancak Akşener’in katıldığı bir yayın sonrası Kavuncu'yla fotoğraf vermesi parti içinde tepkilere neden oldu. Sözcü TV yayınına katılan Akşener’e "Buğra Kavuncu ile birlikte fotoğraf paylaştınız. Buğra Kavuncu'yu mu destekliyorsunuz?" sorusu soruldu. Akşener bu soruyu kimin sorduğunu anladığını vurgulayarak şöyle dedi: “Belden aşağı propaganda faaliyetine babamın oğlu olsa müsaade etmem. Anlayan anladı oni!” Ancak Yeniçağ’da yapılan haberde Akşener’in kullanmadığı şu cümle de yer aldı: "Buğra Kavuncu'nun seçilmesini istemek gibi bir niyetim yok.”

DELEGE SİMSARLARI VURGUSU

Buğra Kavuncu il başkanlığında yaptığı toplantıyla yeniden aday oldu. Yapılan uyarılara rağmen sosyal mesafe kuralının ihmal edildiği toplantıda konuşan Kavuncu, parti içinde delege simsarlığı olduğunu ima etti: “Benim 100 delegem var benim 150 delegem var. Delege simsarları vardır. Bunlara itibar etmeyin. Aslanlar gibi 688 delegesi var İstanbul il teşkilatımızın.”

Bütün ilçeleri gezdiğini belirten Kavuncu asker delegeliğin de bittiğini söyledi. Kavuncu’ya yakın isimler, Beyaz ekibinin Kavuncu aleyhinde medyada haber yaptırmaya çalıştığını belirtiyor.

‘İYİ PARTİLİLER İBB’YE YERLEŞTİRİLMEDİ’

Ersin Beyaz’ın ekibinde yer alanlar, Kavuncu’nun Enver Altaylı’nın yeğeni olduğunu parti içinde tekrar hatırlatmaya çalışıyor, Kavuncu’nun parti kurucuları arasında yer almadan önce parti sözcüsü, sonra İstanbul İl Başkanı yapıldığını vurguluyorlar. Beyaz’ın ekibi, Kavuncu döneminde CHP ile ittifak halinde kazanılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nde İyi Partililerin kadrolara yerleştirilmediğini anlatıyor.