Mustafa Bıyık'tan istifa açıklaması Mustafa Bıyık'tan istifa açıklaması

CiddiGazete- İyi Parti'de iki isim belediye başkan adaylığından çekildi. Listeler seçim kurullarına verildiği için İyi Parti istifa eden adayların yerine yeni isim koyamayacak.

İyi Parti'de ilk istifa haberi Gaziantep'in Karkamış ilçesinden geldi. İyi Parti'nin Karkamış'tan belediye başkan adayı gösterdiği Mehmet Polat, yoğun şekilde devam ettirdiği seçim çalışmalarıyla ön plana çıkmışken adaylıktan istifa ettiğini duyurdu. Polat, istifa gerekçesi olarak "kaçakçılıktan" yargılanmasını gösterdi. Mehmet Polat, kaçakçılıktan yargılandığı için seçilse dahi mazbatasını alamayacağını iddia etti.

İyi Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, Mehmet Polat'ın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde dün bir AKP milletvekilinin de yer aldığı görüşmenin ardından istifa etmesinin şaibeli olduğunu savundu. Gürban, Polat'ın adaylık durumunu seçim kuruluna sorgulattıklarını ve seçime girmesinde, seçilirse başkanlık yapmasında sakıncalı bir durum görünmediğini söyledi.

BİR İSTİFA DA ANTALYA'DAN GELDİ

İyi Parti'de bir adaylık istifası da Antalya'da yaşandı. Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Turgut Bucak, seçim kuruluna dilekçe vererek belediye başkan adaylığından çekildiğini bildirdi. Seçim yasasına göre listeler YSK'ya verildiği için İyi Parti istifa eden adayların yerine yeni isim koyamayacak. Bu nedenle İyi Parti Gaziantep'in Karkamış ve Antalya'nın Muratpaşa ilçelerinde belediye başkan adayı çıkaramayacak.