Koray Aydın: İsyan hareketi var Koray Aydın: İsyan hareketi var

CiddiGazete- Meral Akşener'in İyi Parti'den çekilme kararının ardından üç isim genel başkanlık için adaylık açıklamasında bulundu.

27 Nisan Cumartesi günü yapılacak olağanüstü seçimli kurultayda İyi Parti genel başkanın yanısıra, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne köprü olacak isim de seçilecek.

TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener'in temsilcisi olarak yarışa katılırken, diğer iki isim Ankara'daki yapının kontrolünde ilerleyecek.

99 Gölcük merkezli depremin ardından inşaat sektörünün parlayan yıldızı olan dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, ekonomik gücüyle siyaset sahnesinde tutunurken, son düzlükte büyük fırsat yakaladı.

Ağırlıklı olarak Ankara'daki inşaat sektörünü kontrol eden Aydın, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerini güçlendirmek için kartvizitine "İyi Parti Genel Başkanı" ünvanı yazdırmak için harekete geçti.

ABB'deki yapının da desteğini alan Koray Aydın, CHP'nin Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı göstermesi halinde, Mansur Yavaş'a adaylık vaadiyle siyasi yaşamına bir süre daha "ayrıcalıklı" olarak devam edecek.

Koray Aydın'ın İyi Parti Genel Başkanı olmasını isteyen ve delegelerin kapısını çalmaya başlayan isimlerin neredeyse tamamı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'yle ilişki kurma çabasındaki isimler.

Koray Aydın İyi Parti Genel Başkanı olursa, bu isimlere 2028 yılındaki cumhurbaşkanı seçimine kadar ABB'de alan açılmış olacak.

TAVŞAN ADAY

Ankara'daki yapının bir diğer genel başkan adayı Mehmet Tolga Akalın.

Yarışta Akşener'in adayı Müsavat Dervişoğlu'na şans verilmezken, iki yönlü kuşatmanın bir diğer ismi Tolga Akalın da desteklenerek sürprize açık kapı bırakılmayacak.

Aynı yapı bir yandan Koray Aydın'ı, bir yandan Tolga Akalın'ı yürütecek.

Mal bildirim beyanından kaçınan ancak seçim yarışında kaynağı belirsiz büyük paralar harcayarak dikkatleri üzerine çeken Keçiören Belediye Başkanı CHP'li Mesut Özarslan'ın yakın arkadaşı olan Tolga Akalın da Koray Aydın'ın bir alt modeli olarak yarışta "tavşan aday" rolü üstlenecek.

İyi Parti'deki başkanlık yarışını siyaset üreten değil, belediyeden beklenti içindeki isimlere kapı açma vaadinde bulunan aday kazanacak.