CİDDİGAZETE.com

İYİ Parti'de 81 il başkanı, 30 Ağustos tarihinde yayınlanan talimatla istifa ettirildi. Genel merkez, 81 ile yeniden atama yaptı. Siyasi Partiler Kanunu ve İYİ Parti Tüzüğü'ne göre atanan "geçici" il yönetimlerinin 45, ilçe yönetimlerinin ise 30 gün içinde olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi gerekiyordu.

Yasa ve tüzük hükümlerine aykırı olarak, 30-45 günlük süreç aşıldı. Bu nedenle 81 ilin yönetimi de "münfesih" (geçersiz) duruma düştü. Seçimler öncesi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kapatma dahil her türlü yasal yaptırımı uygulaması gündeme geldi. Yaşanabilecek kaosun önüne geçmek isteyen partililer, Sulh Hukuk Mahkemeleri'ne dava açmaya başladı.

İSTANBUL'DA 11 OCAK'A DURUŞMA GÜNÜ VERİLDİ

İlk dava İstanbul'da açıldı. İstanbul 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, davayı kabülle birlikte, 11 Ocak 2018 tarihine duruşma günü verdi. Dava tarihi belli olduğu günün akşamı, İstanbul İl Yönetim Kurulu, 22 Aralık'ta olağanüstü genel kurul yapılacağını duyurdu.

"Münfesih" olan İYİ Parti il başkanlıklarından Mersin'de de partililer harekete geçti. Bir grup parti üyesi, Mersin 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne müracaat ederek, 2018/1049 dosya numarasıyla dava açtı. Siyasi Partiler Kanunu ve İYİ Parti Tüzüğü hükümlerine göre talepte bulunan partililer, Mersin İl Başkanlığı'nı 30 gün içinde seçimli olağanüstü genel kurula götürmesi için üç kişilik "kayyım" heyeti talep ettiler.

İYİ Parti Mersin üyelerinin konuyla ilgili yayınladıkları bildiri şöyle:

DEĞERLİ DAVA ARKADAŞLARIMIZA VE MERSİN KAMUOYUNA DUYURUMUZDUR:

Cumhuriyetimizin kurucu ideolojisi olan Türk milliyetçiliği fikir sistemini iktidar ve devletimizi dünya siyaset sahnesinde hakim devlet yapma arzusuyla bir avuç inanmış Türk milliyetçisi olarak 2015 yılında genel başkanımız Sn Meral Akşener liderliğinde yola çıktık. Çok kısa zamanda dava arkadaşlarımızın ve Mersinli hemşehrilerimizin yüksek teveccühü ile bir gönül ordusu haline geldik.

iktidarın ağır baskı, yıpratma ve hukuk dışı tüm muamelelerine maruz kalmamıza rağmen, yolumuzdan zerre sapmadık. Bizzat liderimiz, partimizden ihraç edildi ve yine AKP-MHP işbirliği ile hukuki haklarımız gasp edildi.

Bu durumda her birimiz; milletimizin teveccüh ve umutlarını bertaraf etmemek için, bir ocak olarak gördüğümüz partimizden istifa ettik ve İYİ Parti'yi kurduk.

İYİ Parti'nin kuruluş sürecinde farklı sosyo-ekonomik ve siyasal zeminden insanlarımız sürece dahil oldular; hep birlikte büyük bir aile olduk.

Ancak samimi tertemiz ve gayretli insanlardan oluşan büyük ailemizin son süreç içerisinde defalarca haysiyet ve onuru zedelenmeye çalışıldı.

Şöyle ki; genel merkez teşkilat başkanlığı ilimizin birlik ve beraberliğini bir kaç taşeron siyasi figür üzerinden bozmayı kendilerine vazife edindi.

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Mersin’de de büyük ailemiz içerisinden, kendilerine küçük ekipler çıkartmaya gayret ettiler. İnsanlarımızı birbirine düşürmeye çalıştılar. Sonuçta Mersin’i kendi gelecek arzularına ve heveslerine pespaye etme teşebbüsünde bulundular.

Bu durum karşısında emekleri olan binlerce arkadaşımızın hak ve hukuklarını korumak adına, 10 Aralık 2018 tarihi itibarı ile Mersin mahkemelerine müracaat ederek, ilimizde olağanüstü il başkanlığı seçimi yapılması ile ilgili kongre kararı talebinde bulunduk.

Bilinmesini isteriz ki; Sayın Meral Akşener bizim sadece genel başkanımız değil, hem ablamız, hem de liderimizdir. Bu bugün de böyledir, yaşadığımız sürece de böyle olacaktır.

Yine partimize katılan ve büyükşehir belediye başkan adayı ilan edilen mevcut belediye başkanımız Burhanettin Kocamaz, değerli bir büyüğümüzdür.

Seçim süreci boyunca seçilmesi için elimizden gelen en yüksek katkı ve gayreti göstereceğiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur...