CiddiGazete- İyi Parti Ortadoğu Politikaları Başkanı Salim Ensarioğlu, Kadıköy'de düzenlenen izinsiz gösteride HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü'ye polisin tokat atmasına tepki gösterdi. Ensarioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'da şiddete maruz kalan DEVA yetkililerine ve HDP İstanbul İl Eş Başkanı, eski milletvekili Ferhat Encü'ye tokat atılması asla kabul edilemez ve kınıyorum.

Nasıl ki görevi başındaki bir memura hakaret etmenin bir cezası varsa, seçilmiş bir siyasetçiye şiddet uygulamanın da bir cezası olmalıdır. Derhal gereği yapılmalıdır.

DEVA Partisi'ne ve Ferhat Encü'ye geçmiş olsun."

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Kadıköy'de 70 kişinin gözaltına alındığı izinsiz gösterinin devamı olarak yine Kadıköy'de eylem yapmak isteyen 87 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Kadıköy ilçemizde 18.12.2022 Pazar günü HDP organizesinde gerçekleştirilmek istenilen izinsiz gösteri girişimlerine izin verilmemesi nedeniyle bugün Kadıköy ilçemizin farklı noktalarında izinsiz gösteri teşebbüsünde bulunan ve aralarında HDP İl Eş Başkanlarının da olduğu 87 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslar hakkında adli işlem başlatılmıştır."