CiddiGazete- İzmir'de iyilik yapmak istediği yolcu tarafından üç kurşunla vurulan taksici Oğuz Ergen, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Sette iki kadın arasında taciz Sette iki kadın arasında taciz

Olay, dün saat 03.30 sıralarında Gaziemir ilçesinde meydana geldi. Maskeli ve kapüşonlu D.A., evli ve 2 çocuk babası Oğuz Erge'nin kullandığı taksiye bindi.

Bir süre taksiyi çeşitli adreslere dolaştıran, ineceğini söyleyip cebinden para alır gibi yaparak, yanındaki tabancayı çıkaran D.A., peş peşe 3 el ateş edip taksici Erge'yi sırtından yaraladı.

Ardından taksiyi ve şoförün cebini karıştıran D.A., Erge'nin kulaklık ve cep telefonunu gasbedip, boş kovanları aldıktan sonra kaçtı. Silah sesini duyan çevredekilerin ihbarıyla, olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı taksiciyi, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

POLİSİN TAKİBİYLE YAKALANDI

Soruşturma başlatan polis, taksideki araç kamerası ve bölgedeki yaklaşık 70 güvenlik kamerasının görüntülerini büyük bir hızla inceledi. İzlenen 110 saatlik görüntüden şüphelinin D.A. olduğu tespit edildi. Katil zanlısı, saklandığı evde yakalanıp gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

ACI HABERİ BAKAN KOCA DUYURDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada tedavi altına alınan taksicinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Koca'ın acı haberi verdiği açıklaması şöyle:

- Dün gece İzmir Gaziemir'de, taşıdığı yolcu tarafından ateşli silahla vurulan taksi şoförü, tedavi altında olduğu hastanede hayatını kaybetti.

- Yaralı şoför 112 ambulansla olay yerinden alınıp Gaziemir Devlet Hastanesi'ne nakledilmiş, ilk müdahale sonrası Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde acil operasyon geçirmişti.

- Kamuoyuna yayılan video kaydı iyiliğe vahşetle mukabele edilebilmesi açısından büyük üzüntüye yol açacak nitelikte.

- Failin hak ettiği cezayı çekeceğinden kuşkumuz yok. Merhuma Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.