CiddiGazete- Karabük Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin sosyal medyadaki "itiraf" sayfasında isimlerini gizleyerek yaptıkları paylaşımlar gündem oldu.

Söz konusu mesajlarda şehirdeki bazı kadın ve erkek öğrencilerin Afrika kökenli öğrencilerle birliktelik yaşadıktan sonra cinsel yollarla bulaşan hastalıklara yakalandıkları anlatıldı. Mesajlarda, öğrencilerin bazılarının HPV, bazılarının da HIV şüphesiyle hastaneye gittiği ileri sürüldü.

ÜMİT ÖZDAĞ UYARDI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Karabük Üniversitesi'nde yaşananlarla ilgili açıklama yaptı.

İşte Özdağ'ın dikkati çeken paylaşımı:

- Türkiye, Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylar ile çalkalanıyor. Bu üniversitede aşırı bir yabancı öğrenci yoğunlaşması var.

- Suriyeli öğrencilere yapılan yardımların Türk öğrencilere yapılmadığını öğretim üyelerinden duymuştum.

- Karabük Üniversitesi öğretim kadrosunda cemaatçi öğretim üyelerinin sayısının çok fazla olduğu ifade ediliyor.

- Yüksek lisans sınavlarında konu ile ilgisiz dini içerikli sorular sorulduğunu dinlemiştim.

- Hak Yol'cu olduğu ifade edilen Karabük Üniversitesi eski Rektörü Refik Polat'ın Üniversiteyi Afrikalı öğrencilere özellikle de Çadlı öğrencilere açtığı ileri sürülüyor.

- Prof. Dr. Polat ifadesi ile "Bizim 5 bin Afrikalı öğrencimiz var. Karabük'ü Afrika'ya, Afrika'yı da Karabük'e taşıyacaklar."

- Yine Karabük Üniversitesi öğretim üyeleri rektörün amacının Türkiye'nin Çad büyükelçisi olmak olduğunu ancak bunu başaramadığını ifade ediyorlar.

- Öte yandan Karabük Üniversitesine gelen Afrikalı öğrencilerin zührevi hastalıkları ve AIDS taşıdığı öğrenciler arasında konuşuluyor. Sosyal medya bu konuda bilgiler ile adeta sarsılıyor.

- Yabancı öğrencilerin büyük bir bölümün belirli miktarlarda kayıtlara girmeyen paralar ödeyerek üniversiteye kayıt yaptırdığı iddiaları yaygın.

- Afrikalıların çete oluşturdukları ve istemeyen Afrikalı öğrencileri bile fuhuşa sürükledikleri ifade ediliyor.

- Nitekim geçtiğimiz yıl ölümü ile gündeme gelen Gabon'lu 17 yaşındaki üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'yı erkeklere pazarlamak isteyenler de kendi ülkelerinin vatandaşları.

- Artık olayların kontrol dışına çıktığı anlaşılıyor. Hem Devlet Denetleme Kurulu hem Sağlık Bakanlığı hem de savcılığın harekete geçerek kapsamlı bir soruşturma başlatması gerekiyor.

- Çünkü Karabük'te gerilim ve tepki artıyor. Taraftar grupları açıklama yaptı, gençler protesto yürüyüşü düzenledi.

- Öte yandan Afrika'dan Türkiye'ye öğrenci gelmeli. Karabük'teki ve Kütahya Üniversitesi'ndeki kötü örnekler, rüşvet iddiaları Afrikalı öğrencilerin Türkiye'ye gelmesini engellememeli.

- Çünkü bu Türkiye'nin Afrika'daki yumuşak gücü olacaktır.

- Ancak gelecek olanlar iyi seçilmeli, rüşvet iddiaları ortadan kaldırılmalı, başarılı öğrenciler ülkemize gelebilmeli, kapsamlı sağlık muayenesi istenmeli ve gelenlerin okulu bırakıp iş hayatına atılması engellenmelidir.

BİR TEPKİ DE NAMIK KEMAL ZEYBEK'TEN

Karabük Üniversitesi'ndeki skandallar zincirine bir tepki de Ata Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'ten geldi. Zeybek, "Ülke bir an önce AKP'den kurtarılmalıdır" ifadesini kullandığı açıklamasında şöyle dedi:

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ AKP'NİN KARANLIK YÜZÜ!

AKP Cumhuriyetin bütün kazanımlarını satıp yedi.

AKP Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığını da satışa çıkardı.

AKP Türk gençlerinin üniversite kontenjanlarını başkalarına parayla satıyor.

KARDEMİR ile anımsanan Karabük Üniversitesi bu konuda başı çekiyor.

10.000'e yakın yabancı öğrencinin yüzde yetmişi Afrikalı, çoğu kız, kızları satan aracılar da yanlarında geliyormuş...

Karabük'te saatlik oda satan oteller çoğalmış.

Karabük'te hastaneler ilişki yoluyla bulaşan hastanelerle doluymuş.

Kendisini satmağa zorlanan 17 yaşındaki Gabonlu kızın ölümünün de bu kapsamda olması bile konunun korkunç boyutunu ortaya koymağa yetmiyor mu?

İşte İyi Parti GİK ve MDK üyeleri İşte İyi Parti GİK ve MDK üyeleri

Öğretim üyelerinden birisinin aşağıdaki görüntüsü, konunun başka bir yönünün göstergesidir.

Devlet öğrenciliğinin satılması sapkınlığına son verilmelidir.

Karabük gecikmeden bu pislikten arındırılmalı, yabancı öğrenciler alınan paraları verilerek ülkelerine geri gönderilmelidir.

Ülke bir an önce AKP'den kurtarılmalıdır.

YÖK BAŞKANI'NA SORULAR

Öte yandan Mesajlar gün boyu sosyal medyanın gündeminde yer alırken Memleket Partisi de üniversiteye ilişkin bazı iddiaları Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdal Özvar'a sordu.

Partinin sosyal medya hesabından Erdal Özvar'a iletilen sorularda şunlar yer aldı:

- Karabük Üniversitesi'nde neler oluyor? Çoğu bölüm ve sınıfın yabancı uyruklu öğrencilerden oluştuğu iddiası doğru mu? Dolar karşılığı diploma satışı yapılıyor mu? YÖK bu iddiaları araştırıyor mu, yoksa sadece izliyor mu?