CiddiGazete- Antalya’da 1 kişinin yaşamını yitirdiği teleferik kazası ile ilgili görülen mahkemede Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de tutuklandı.

Gözaltına alınan 14 kişi bugün mahkemeye çıkartıldı. Aralarında Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KOCAGÖZ NEDEN TUTUKLANDI?

Kazanın ardından, teleferiği işleten Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANET'in 2019-2023 arası yöneticiliğini yapan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'e yönelik eleştiriler gündeme geldi. 

"AYAKLARINIZ YERDEN KESİLECEK"

Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANET A.Ş'nin işlettiği Tünektepe Tesisleri ve teleferik, kazanın ardından yeniden tartışma konusu oldu.

Dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Menderes Türel tarafından Şubat 2017'de "Ayaklarınız yerden kesilecek" sloganıyla hizmete açılan teleferik, "Türkiye'nin en ucuz teleferiği" olarak pazarlandı!

TELEFERİK AKP'Lİ MENDERES TÜREL DÖNEMİNDE YAPILDI

Kazanın ardından ANET'in son 5 yıldır genel müdürlüğünü ve yönetim kurulu başkanlığını yapan Mesut Kocagöz eleştirilerin hedefi oldu. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'den Kepez ilçesine aday gösterilen eski AKP'li Kocagöz, seçimleri kazanarak belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

Mesut Kocagöz, 2004-2014 döneminde AKP'nin yönettiği Kepez Belediyesi'nde başkan yardımcılığı, 2014-2019 dönemindeyse yine AKP'den Kepez ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yapmıştı.

Polis karakolunda dehşet Polis karakolunda dehşet

2019'daki yerel seçimlere iki ay kalan dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından "bir süreden beri parti disiplinine, siyasi ilke ve nezakete aykırı başka siyasi partiler ile görüşmeler yaptığı" iddiaları üzerine tüm görevlerinden alındığı duyurulan Kocagöz, AKP'den ihraç edilince CHP'ye geçti.

2019 yerel seçimlerinde CHP'den birinci sıradan meclis üyesi adayı yapılan Kocagöz, Muhittin Böcek'in belediye başkanlığını kazandığı seçimlerin ardından ANET'in başına getirildi ve Böcek'in katılmadığı toplantılarda Büyükşehir Meclisini yönetti.

Son beş yıldır ANET'in yönetim kurulu başkanlığını ve genel müdürlüğünü yürüten Kocagöz'ün yerel seçimlerde Kepez ilçesine de bir teleferik vaadinde bulunduğu ortaya çıktı.

"Teleferik Kepez" adındaki projenin tanıtım videosunda, "Teleferik projemizle hem gezi hem de ulaşım amaçlı panoramik bir yolculuk sunacağız. Antalya manzarasının büyüleyici görüntüsüyle Kepez’in değerine değer katacağız" ifadelerine yer verildiği görüldü.