CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde gazetecilerle bir araya geldi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezasının ardından Akşener ile İmamoğlu'nun Saraçhane'de bir araya gelmesi sonrası Akşener'e yönelik eleştiriler ve altılı masanın geleceğiyle ilgili yöneltilen soruya "Kılıçdaroğlu Saraçhane sürecinde yurt dışındaydım, eleştirenler oldu. Olur. Hiç endişe etmeyin altılı masa azimle yoluna devam edecek. Farklı düşündü diye masa dağılmaz, Akşener ile kırgınlık yok. Pek çok alanda görüş alışverişinde bulunduk" dedi.

ADAY İSMİ NE ZAMAN GÜNDEME GELECEK?

Kemal Kılıçdaroğlu "Türkiye'nin iki gündemi var; biri adalet, diğeri ekonomi. Altılı masanın iradesiyle bu iki temel sorun çözülecek. Altı masa bu iki sorunu çözecek" ifadelerini kullandı.

"Aday açıklamada gecikme mi var?" Sorusuna da cevap veren Kılıçdaroğlu'na Muharrem İnce hatırlatılarak seçimlere 45 gün kala adaylığının açıklanması anımsatıldı. Kılıçdaroğlu, "O dönem ile bu dönemi karşılaştırmak doğru değil" dedi.

İyi Parti'den yapılan "kazanacak aday" vurgusu ve Akşener'in Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'na "hayır" demeyeceğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu şöyle dedi: "İki belediye başkanı görevinin başında. Altılı masa karar verecek."