CiddiGazete- Deprem bölgesine yeterli yardımı ulaştıramayan, yapılan yardımlara da yer yer izin vermeyen AKP yönetimi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu isyan ettirdi.

Deprem bölgesine gidip yaşanan sıkıntıları yerinde gözlemleyen Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Hatay Havalimanı'nı onarmaya başladıklarını duyuran sosyal medya paylaşımını alıntılayarak, "Kapanan Hatay Havalimanı'nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar" dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Hatay İskenderun Limanı'ndaki yangın kontrol altına alındı, tamamen söndürülmesi için tüm ekiplerimiz yoğun şekilde çalışıyor" ifadelerini kullandığı tweetini ise "Arkadaşlarım limana müdahale ediyor. Gelsinler tutuklasınlar" sözleriyle paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, "Tüm İzmir'in kalbi sizlerle. İlk andan itibaren yardım çağrılarımıza sessiz kalmayan, bu koca depoyu dolduran İzmirlilere gönülden teşekkür ediyorum. Desteklerinizi umuthareketi.izmir.bel.tr, birkirabiryuva.org Gaziemir Fuar İzmir, Kültürpark ve APİKAM'a iletebilirsiniz" paylaşımı için de "Binlerce TIR yardımla halkımızın yanındayız. Gelsinler tutuklasınlar" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in de "Felaketin boyutu çok büyük. 308 personel, 190 itfaiye ve iş makinası ile afet bölgelerinde ilk andan itibaren ekiplerimiz arama kurtarma faaliyetlerini sürdürüyor. Hep birlikte bunun da üstesinden geleceğiz" mesajını da paylaşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz bu enkazı kaldırırız" dedi.