CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "TÜİK, bu hesaplama değişikliğiyle daha önce milletin aldatıldığını; enflasyona göre maaşına zam alan milyonlarca vatandaşın kul hakkının yendiğini; talimat veren sarayın ve o talimatı yerine getirenlerin suç işlediğini kabul etmiş oldu. Artık gerçekler konuşuluyorsa 12 aylık enflasyon yüzde 58 değil yüzde 128’dir. Emekliden, işçi ve memurdan özür dilenerek, gerçek oranlara göre, derhal telafi zammı yapılmalıdır" dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ağustos ayı enflasyon verilerini değerlendirdi.

YÜZDE 58 DEĞİL YÜZDE 128

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, "Dün paylaşılan verilerden anlaşılıyor ki TÜİK, hesaplama anlayışını değiştirdi. Bir başka deyişle verilerin üstündeki makyajı azalttı, gerçeklere yaklaştı. TÜİK bu 'hesaplama' değişikliğiyle daha önce milletin aldatıldığını; enflasyona göre maaşına zam alan milyonlarca vatandaşın kul hakkının yendiğini; talimat veren sarayın ve o talimatı yerine getirenlerin suç işlediğini kabul etmiş oldu. Artık gerçekler konuşuluyorsa 12 aylık enflasyon yüzde 58 değil yüzde 128’dir. Emekliden, işçi ve memurdan özür dilenerek, gerçek oranlara göre, derhal telafi zammı yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

En güvenilir siyasi figürler En güvenilir siyasi figürler

2021 HATIRLATMASI

TÜİK’in gerçek enflasyon verilerini açıklamadığını söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2021 yılında TÜİK’ten randevu istemiş ancak bu isteği kabul edilmemişti.

Kılıçdaroğlu, 3 Aralık 2021 tarihinde yaptığı, "Randevu vermeyen TÜİK’e gittim. Aylardan Aralık ayı. Milyonlarca emekçinin ücret artışı bu yalan dolan TÜİK rakamları üzerinden yapılacak. Zulmü her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur. Kimse unutmasın, her Firavun’un bir Musa’sı vardır. Akıllarını başlarına toplasınlar" diye konuşmuştu.