CiddiGazete- MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e sahanın içinde yumruk attı. Yeren düşen Meler, diğer saldırganlar tarafından tekmelenirken olay gündeme bomba gibi düştü.

FARUK KOCA KİMDİR?

Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, eski AKP milletvekili. Hala AKP üyeliği devam eden 59 yaşındaki Koca, 2021 yılından bu yana Ankaragücü Kulübü'nün başkadı.

Ticaretle uğraşan Koca, AKP'nin kurucu üyeleri arasında ve iki dönem de Ankara milletvekilliği yaptı.

İNŞAATINDA 10 YAŞINDA ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Mesut Özarslan mal varlığını açıklayamadı Mesut Özarslan mal varlığını açıklayamadı

AKP'li Faruk Koca, Ankara Keçiören'de müteahhitliğini yaptığı inşaatın suyla dolan çukuruna düşerek boğulan 10 yaşındaki Seda Nur Özdemir'in ölümü nedeniyle hakim karşısına çıkmış, olayda ihmali olmadığını öne sürmüştü.

POLİS TOKATLADI

2010 yılında AKP milletvekili olduğu dönemde hac dönüşü başka bir AKP milletvekili ile birlikte "kendilerine iyi davranmadığı" iddiasıyla bir polisi tokatlayan Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahibi olarak da biliniyor.

AKP İÇİNDE KRİZİN BAŞROLÜNDE

Faruk Koca, 2010 yılında Anayasa değişikliği paketinde yer alan siyasi partilerin kapatılmasının zorlaştırılması ile ilgili maddenin görüşülmesi sırasında AKP içinde krize de neden olmuştu.

Oylamada olası fireleri engellemek için liste yaptığı ortaya çıkan Koca'ya parti içerisinden sert tepkiler yöneltilmişti.

HİKMET KARAMAN'A DA SALDIRDI

Teknik Direktör Hikmet Karaman, Ankaragücü Kulübü'nde görev yaptığı dönemde Faruk Koca'nın yumruklu saldırısına uğradığını söyledi. Karaman, "O dönem söylemedim ama şimdi söylüyorum. Faruk Koca bana da yumruklu saldırıda bulundu" dedi.