CiddiGazete- Yerel seçimlere az bir süre kala Cumhur İttifakı'nın amiral gemisi AKP, yeni çözüm sürecine yönelik Dem Parti cephesinde yeni emareler biriktirmeye başladı.

Şahismail 25SGüneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, Diyarbakır'da yeni bir "çözüm süreci" için terör örgütü PKK'ya silah bırakma çağrısı yaparken AKP'den de "sivil anayasa" istedi.

İyi Parti için ilginç iddia İyi Parti için ilginç iddia

AKP, yargıya yönelik düzenlemeler içeren 40 maddeden oluşan kanun teklifini geçtiğimiz hafta TBMM başkanlığına sundu. Kanun teklifinde kayyım uygulamasının da ele alınacağı düşünülüyor. Kayyım pazarlığı AKP-Dem Parti arasında son dönemde yapılan "açılım" yakınlaşmasının işareti olarak da değerlendiriliyor.

Dolma 25SEFKAN ALA: GELİN DESTEK OLUN

"Çözüm ihaneti" sürecinin AKP'li İçişleri Bakanı Efkan Ala da geçtiğimiz haftalarda, Diyarbakır'dan Dem Parti'ye açılım sinyali verdi. Ala, Dem Partililerle "hayal bile edilemeyen sessiz devrimleri" gerçekleştirdiklerini ileri sürdü.

Eski bakanın atıf yaptığı süreçte AKP hükümeti "Kürt açılımı" adı verilen siyaseti izliyordu. Ala, eski defteri açmakla yetinmedi, PKK terör örgütüyle iç içe geçmiş Dem Partililere "Gelin destek olun" çağrısı yaptı.

Ala, Diyarbakır'da şunları söyledi:

"Başkalarının hayal edemediği şeyleri yapan bu kadro şimdi onların hayal edemediği şeyleri yapabilir. Bizim de onlara dediğimiz, gelin köstek olmayın; destek olun. Milletin problemlerini çözelim."

Ahmet Türk 211AHMET TÜRK VE LEYLA ZANA'DAN PEŞ PEŞE "ERDOĞAN" ÇIKIŞLARI

HDP'li Leyla Zana ise geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak "Sayın Cumhurbaşkanı 'süreci dondurucuya kaldırdım' diyor. Artık miadı geçmek üzere. Bence dondurucudan çıkarıp bu işi esastan ele almak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Cezaevinden çıkmasında Devlet Bahçeli'nin çağrısının etkili olduğu Dem Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk de "CHP bu kadar muazzam bir sorunu çözecek kabiliyette değil" dedi ve sözde "Kürt meselesini" çözebilirse Erdoğan'ın çözebileceğini savundu.

GÜLTAN KIŞANAK: ÖNEMLİ BULUYORUM

Son olarak cezaevindeki Dem'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak, T24'ten Murat Sabuncu'ya röportaj verdi. Dem Parti'nin Ankara adaylığı için "Ortak vatanda özgür ve eşit gelecek aramamızın politik duruşudur" sözleriyle tarif eden Kışanak, "Kutuplaştırma siyasetinin en önemli malzemesi gerçeğe aykırı olarak yaratılan 'bölünme' korkusuydu. Benim Ankara adaylığıma biraz da bu pencereden bakmak gerekir" ifadelerini kullandı.

Gültan Kışanak, "Leyla Zana'nın verdiği söyleşide Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben çözüm süreci ile ilgili söylediği "dondurucudan çıkarıp bu işi ele almak gerekiyor" demesini nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Leyla Hanım, kendi üslubuyla siyaset yapıyor. Önemli buluyorum. Bu çağrı da yapılabilir. Ancak Leyla'nın 'Artık miadı dolmak üzere' sözünü de unutmamak gerekir. Bu uyarıyı ve yaşananlara dair yaptığı ağır eleştirileri görmeden yapılan basit yorumlara itibar etmemek gerekir."