CiddiGazete- 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk günlerinde çadır satan Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın 12 Mayıs’ta istifa etmesinin ardından şimdi de Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan istifa etti.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Almanya'da “Asrın yolsuzluğu” olarak nitelendirilen Deniz Feneri Derneği davasında yargılanıp ceza aldığı halde 2017 yılında Kızılay’a genel müdür yapılan İbrahim Altan, görevinden istifa etti.

GENEL MÜDÜR/CEO OLMAYACAK

Kızılay Yönetim Kurulu, 3 Aralık tarihinde “Kızılay Genel Müdürlüğü\CEO makamının kaldırılmasına ve bu makamda bulunan tüm yetkilerin Kızılay Genel Sekreteri’ne devredilmesine” karar verildi.

Bu kararından ardından da kurum içerisinde İbrahim Altan’ın “Emeklilik nedeniyle görevinden ayrıldığı” duyuruldu. İbrahim Altan, görev süresi boyunca dudak uçuklatan maaşı ile tartışma konusu oldu.

AKRABALIK İLİŞKİLERİ

Deniz Feneri Derneği davasında “güveni kötüye kullanma” suçlamasıyla 2013 yılında 2 yıl 6 ay hapis cezası ile 25 bin TL para cezası alan İbrahim Altan ise aynı zamanda da Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi ve AKP Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş’ün kayınpederi.

Altan'ın kızı Reyyan Beyza Büyükgümüş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile birlikte Türkiye Gençlik STK'ları Platformu’nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

İBRAHİM ALTAN KİMDİR?

Kızılay’ın sitesinde İbrahim Altan’ın özgeçmişine dair şu bilgiler yer alıyor:

1964 İstanbul, Beykoz doğumlu.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yüksek Lisans ve Doktora programlarını tamamladı. Doktora sürecinde araştırmalarda bulunmak üzere bir yıl İtalya’da kaldı. 1993- 2004 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İslam Tarihi asistanı olarak çalıştı.

Dr. İbrahim Altan, alanı ile ilgili olarak Diyanet İslâm Ansiklopedisi’nde maddeler yazdı, bilimsel dergi ve gazetelerde yayınlar yaptı.

1999 depremiyle birlikte insani yardım örgütlerinde gönüllü olarak çalışmaya başlayan Dr. İbrahim Altan, hem Adapazarı hem de Düzce deprem bölgelerinde koordinasyon görevi yaptı.

Uzun yıllar Deniz Feneri Derneği’nde Genel Sekreterlik görevini üstlendi. Derneğin ISO 9001 kalite belgesi almasında ve Birleşmiş Milletler Sosyal Konsey üyeliğine kabul edilmesinde etkin rol oynadı.

1999’dan sonra ülkemizde meydana gelen tüm doğal afetlerde fiilen çalışan Dr. İbrahim Altan Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı Danışma Kurulu üyeliği, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Sosyal Riski Azaltma Projesi Yürütme Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2013 yılı Şubat ayından itibaren ise İslam İşbirliği Teşkilatı İnsani İşler Birimi Türkiye temsilcisi olarak görev yapmaya başladı.

MGM'den 44 il için sarı kodlu uyarı MGM'den 44 il için sarı kodlu uyarı

Dr. İbrahim Altan Evli ve dört çocuk babasıdır.