CiddiGazete- AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi, su ve toplu ulaşım ücretlerine zam yaptı. KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün aldığı kararla mesken aboneleri için suyun metreküp fiyatı vergilerle birlikte 14 lira 50 kuruşa yükseltildi. Ayrıca öğrenci biletine yüzde 60, tam bile yüzde 80 zam yapılarak 1,55 TL olan öğrenci bilet fiyatı, 2, 5 TL'ye, tam bilet 2,5 TL'den, 4,5 TL'ye yükseldi.

"ZULÜM BELEDİYECİLİĞİ"

Zamlara tepki gösteren İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Ankara'da Cumhur İttifakı'nın oylarıyla suya yapılan indirimi hatırlattı: "Fahiş fiyat artışlarında sürekli birilerini suçlayan iktidar, kendi belediyelerinde yapılan fahiş zamları görmezden geliyor. Konya, su ve ulaşım gibi konularda Türkiye’nin en ucuz şehriyken şu an yapılan zamlarla bu özelliğinden uzaklaşmaya başladı. Yeni yılda enflasyonun düşeceğini söyleyen AKP'liler zamlarla mı enflasyonu düşürecek? Her zamanki gibi AKP iktidarı kaşıkla verip kepçeyle alıyor. ‘Gönül belediyeciliği’ yaptıklarını söyleyenler, zamlarla mı vatandaşın gönlüne girecek? Bu gönül belediyeciliği değil, zulüm belediyeciliği. 2023 yılında yapılacak seçimde, vatandaşlarımız bunun hesabını sandıkta elbette sorar."

"BİR YIL DOLMADAN SUYA YÜZDE 80 ZAM YAPILDI"

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici ise 2022 yılının Haziran ayında da suya yüzde 35 zam yapıldığını, yeni yapılan zamla birlikte bir yıl dolmadan su fiyatlarındaki artışın yüzde 80’e ulaştığını söyledi. Ekici, "Su ve ulaşımı birbirinden ayırmak lazım. Ulaşımda birçok büyükşehire göre fiyatlar gayet uygundu. Akaryakıt fiyatları katlandı, belediye zarar ediyordu. Yapılan bu zam bir nebze kabul edilebilir. Ama su zammı ayrı tutulmalı. Ülkemizde tarihin en yüksek gıda enflasyonu yaşanıyor. Su da temel ihtiyaç kaynaklarımızdan. 2022 yılının haziran ayında da yüzde 35 zam yapılmıştı. Bu da bir yıl dolmadan sadece suya yüzde 80 zam demek. Belediye sosyal belediyecilikle övünürken, suya yapılan bu zam kabul edilemez. Zaten sürekli gelen zamlar yüzünden vatandaşlarımız zorluk yaşarken, suya da yapılan bu zam vatandaşı daha da çok etkileyecek. Bir yıl dolmadan asgari ücrete yapılan zamdan daha fazla zam yapıldı. Belediyenin kaynakları kötü yönetilmeseydi, kaynaklar vatandaşın lehine kullanılır ve bu zamlara gerek kalmazdı" diye konuştu.