CiddiGazete- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında son birkaç gündür çeşitli iddialar gündemde.

Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan'ın Merkez Bankası'nda bir çalışanı işten çıkardığı belirtildi. İşten çıkarılan Büşra Bozkurt'un iddialarına göre bankada bir başka kadın çalışan da Erol Erkan tarafından tokatlandığı öne sürüldü.

Skandalla ilgili açıklama yapan Erol Erkan şöyle dedi: "Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayın Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı sayın Mehmet Şimşek'in liderlik ettiği yeni ekonomi ekibinin kurulması ve kızımız Gaye Erkan'ın bu güçlü ekibe katılmasıyla CDS'ler (kredi risk primi) oldukça düştü. Türkiye'de ekonomi ortamına güven tazelendi. Bir başarı süreci yaşıyoruz. ABD'deki görüşmelerdeki başarılı hava da bunun göstergesiydi."

"BU İŞTE BİR TUHAFLIK YOK MU?"

Kübra Par TV100'deki programında Erol Erkan'ın açıklamalarına tepki göstererek Hafize Gaye Erkan'ı eleştirdi:

"Küçük bir bebeğiniz olabilir. Kadınlar iş hayatına karışırken bu gibi zorluklar yaşanıyor ama çok kritik bir görevdesiniz fakat küçük bir bebeğiniz var diye eğer babanız, anneniz Merkez Bankası'na sürekli geliyorsa, oradaki personele karışıyorsa burada artık susma hakkınız yok. Siz kritik bir görevdesiniz. Babanız verdiği röportajda ekonomiye dair konuşuyor. Hafize hanım biz sizin babanızın ekonomi yönetimiyle ilgili yorumlarını niye dinleyelim? Burada bir tuhaflık yok mu? Babanızın böyle konuşması bile Merkez Bankası'na gittiğine dair işaret. Lütfen bu duruma bir son verilsin. Çok hassas bir kurumun başındasınız. Gözümüz üzerinizde" dedi.