CiddiGazete- Meclis İçtüzüğü'ne göre Meclis başkanları Ankara dışında bulunduğu zaman, görevlerini yerine getirmek üzere, başkan vekillerinden birisini kendisine yazıyla vekil olarak tayin ediyor. Görevlendirilen Meclis başkanvekili, Meclis başkanına vekalet ediyor ve Meclis başkanına ait yetkileri kullanabiliyor.

2015 yılından bu yana Meclis Başkanlığı'nı sırasıyla İsmet Yılmaz, İsmail Kahraman, Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop yaptı.

Dört Meclis başkanının da vekalet bırakırken tercihleri AKP'li Meclis başkanvekili ya da Cumhur İttifakı ortağı MHP'li Meclis başkan vekili oldu. CHP'li Meclis başkan vekilleri ve HDP'li Meclis başkan vekillerine ise görevlendirme yapılmadı.

Günay Kodaz yuhalandı Günay Kodaz yuhalandı

İlk görevlendirme Kurtulmuş'un 23-24 Ekim'de Kırım Platformu II. Parlamenter Zirvesi dolayısıyla Çekya'ya gidişi üzerine yapıldı. Çekya'nın başkenti Prag'a giden Kurtulmuş, yerine 2 gün vekalet için CHP'li Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca'yı görevlendirdi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş dün de iki günlük ziyaret için Bosna Hersek'e gitti. Kurtulmuş, bu ziyaret için de Hedep'li Meclis Başkan Vekili Sırrı Süreyya Önder'e vekalet verdi. Önder, 2 gün boyunca Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclis'i Başkanı olacak.