CiddiGazete- Sosyal medyada paylaşılan ve Marmara İmam Hatip Lisesi'nde çekildiği belirtilen bir videoda lise öğrencisinin kitaptan kopardığı Atatürk fotoğrafına saygısızlık yaptığı görüntülendi.

Çirkin videoya destek paylaşımı yapan Kuveytli yazar Abdulaziz Ramih, "Bu kahraman öğrenci, Türkiye'de istediği üniversitede öğreniminin masraflarını karşılayacak, Türkiye'de aşırı Kemalistler tarafından yargılanırsa onu savunacak avukatın ücretini karşılayacağım. Hesabını bilen varsa bana göndersin" dedi.

TÜRKİYE'DE SAÇ EKTİRMİŞ

Polis ekipleri, Kuveytli hadsizin 2019 ve 2021 yıllarında saç ektirmek için iki kez Türkiye'ye geldiğini ve Sakarya'nın Sapanca ilçesinde konakladığını tespit etti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Kuveytli sözde yazarın, Abdulaziz Ramih adıyla, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e alenen hakarette bulunan çok sayıda paylaşım yaptığı belirlenmiştir. Şahsın, Atatürk'e hakarette bulunmak suçundan gözaltına alınan A.E.S'ye sosyal medya hesabından destek veren paylaşımları da tespit edilmiştir.

Ankara Emniyeti'nde deprem Ankara Emniyeti'nde deprem

Şahsın kimliği tespit edilmiş, gerçek adının Abdülaziz E. Alhajri olduğu ve Kuveyt'te yaşadığı belirlenmiştir. Bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Konu hassasiyetle takip edilmektedir."