CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı açıklamada, İzmir Milletvekili Ümit Özlale'nin büyükşehir belediye başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Akşener açıklamasında, "Ümit Özlale kardeşimin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını ve inşallah belediye başkanı olacağını ilân ediyorum" dedi.

izmir e20

14 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerde partilerin aldığı oy oranlarına bakıldığında MHP'nin AKP'ye, YSP-HDP'nin de CHP'ye destek vermesi durumunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda CHP'nin İyi Parti'nin ayrı aday çıkarmasına rağmen ön sırada olduğu görülüyor.

81 İLDEN ADAY ÇIKARACAKLAR

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün yaptığı açıklamada "Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Türkiye için eğile büküle öldük. Bundan sonra yok. İttifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil 2028'de de kendi başımıza gireceğiz" demişti.

Öte yandan İyi Parti'nin GİK toplantısından çıkan karar da ittifak yapılmayacağı yönündeydi.

Toplantının ardından yapılan açıklamada "81 il ve tüm ilçelerde aday çıkarma kararı alındığı" vurgulandı.

Akşener Ayşenur Arslan'a dava açtı Akşener Ayşenur Arslan'a dava açtı

ÜMİT ÖZLALE KİMDİR?

28 Nisan 1972'de Almanya'da doğdu. Baba adı Atila, anne adı Semire'dir.

1995 yılında ODTÜ İktisat Bölümü'nden mezun oldu. Doktorasını Ekonomi alanında 2001 yılında Boston College'de tamamladı.

Sırasıyla Bilkent Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi'nde çalıştı. TÜBİTAK Girişimcilik Destekleri Grubu yürütme kurulu üyesi olarak görev yaptı. Harvard Üniversitesi'nde yaz döneminde misafir öğretim üyesi olarak Kalkınma Ekonomisi dersleri verdi. 2003-2011 yılları arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda akademik danışman olarak görev yaptı. 2011 yılında Avrupa Kalkınma Enstitüleri Birliği'nin yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. TÜBİTAK tarafından 40 yaşın altındaki üstün başarılı bilim insanlarına verilen teşvik ödülünü aldı.

2020 Eylül ayında İyi Parti Olağan Kurultayı'nda Genel İdare Kurulu üyesi olarak seçildi ve Kalkınma Politikaları Başkanı olarak göreve başladı.

14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde 28. Dönem İzmir Milletvekili seçildi.

2023 Haziran ayında İyi Parti 3. Olağan Kurultayı'nda yeniden İyi Parti Genel İdare Kurulu üyesi olarak seçilen Özlale, Kalkınma Politikaları Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Ümit Özlale bir çocuk babasıdır.