CiddiGazete- Karar TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un “Bi' Karar Ver” adlı programına konuk olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Sayın Genel Başkanım Kılıçdaroğlu aday olmayacaksa ben de aday olmak isterim. Ben de yarışta olmak isterim. Değerlendirilmek isterim, neden istemeyeyim ki? Biz biraz kıyıda köşeyiz o yüzden söylemedim" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı tartışması hakkında, “Aday Kılıçdaroğlu olmalı mı” sorusuna cevap veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş şunları söyledi:

"Kemal Bey herkesi kucaklayabilecek bir yapıya sahip. Türkiye'nin çok üzerinden düşünce yapısına sahip. Avrupa da her yerde çok rahat seçilebilecek kalitede bir insan ama Türkiye de 20 yıldır iktidar partisi insanları mezheplerine göre ayrıştırdı. Böyle olunca da ekonomik durumu belli bir seviyenin altında olan insanlarda bu artık çok keskinleşir pozisyona geldi. Kemal Bey ile de kazanabiliriz, Altılı Masa’daki karar verici genel başkanlarımızın bilmesi lazım."

ALTILI MASANIN KARARI

Altılı Masa’nın vereceği karar ile ilgili konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, "Şu anda bir kişi her şeye karar veriyor. O kadar zor ve o kadar yanlış yaparsınız ki. İslam’da istişare kültürü vardır. Türkiye'de öyle bir sistem var ki bir kişi karar veriyor. Birçok sıkıntıya Türkiye bu yüzden giriyor. Altı tane siyasi partinin genel başkanının vereceği karar bir kişinin vereceği karardan çok daha önemli. Topluma bunu anlatmak lazım. Türkiye öyle bir yere geldi ki, demokrasiye sıfırdan başlayacağız. Altılı masadaki siyasi partilerin her türlü ayrıntıyı düşünmesi lazım" dedi.

KOALİSYON DÖNEMİ

Türkiye'nin seçimlerdeki geleceği hakkında yorum yapan Lütfü Savaş, "Yarın Altılı Masa iktidara geldiğinde kimse kendini yalnız hissetmeyecek. Bu birliktelik Türkiye'nin umudu olacak. Bunu sağlayacak bir aday olacak. Artık Türkiye’de bir koalisyon dönemi başlayacak. Tek adam döneminin bitmesi lazım. Ben olurum anlamında söylemek megalomanlık olur ama herkesin ayak izi bellidir. Bunu Altılı Masa değerlendirecek" diye konuştu.

ERDOĞAN VE AKŞENER

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik, "Burada özellikle muhalefetin içinde, CHP'yi bir kenara koyalım, Altılı Masa’nın hepsini söylememe gerek yok ama İP'in bunlarla aynı çizgiye düşmesi, tabi düşündürücü. Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Bu tabi düşündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir" çağrısına Akşener’in “Kumar masasında yokuz” cevabını değerlendiren Savaş, şunları dile getirdi:

"İktidarın şu kararı vermesi lazım; kim yerli, kim milli, kim terörist? Bunu halk tayin edecek, onlar değil. İşlerine gelmeyince terörist oluyorsunuz. Meral Akşener'in yerli ve milli olduğunu yeni mi anladılar?"