CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli Buluşması'nda ilginç anlar yaşandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katıldığı toplantıda belediye bürokratları ve belediye meclis üyeleri erken saatlerde salonu doldurdu.

Toplantının ana teması olan çiftçiler, oturacak yer kalmayınca salona giremediler. Yoğunluğun bildirildiği ABB Başkanı Mansur Yavaş, programı sunan spikere talimat vererek, belediye bürokratlarının ve belediye meclis üyelerinin salonun dışına çıkmaları için anons yapılmasını istedi. Bürokratlar ve belediye meclis üyeleri dışarı çıkınca çiftçiler salona girdi.

Mansur Yavaş'ın takdim konuşmasından sonra kürsüye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin tarımsal ihracatını Hollanda ile karşılaştırarak, "Bu kadar bereketli topraklar neden ekilmiyor? Çiftçiyi neden toprağa küstürdük? Bütün bunları aşmak mümkün" dedi. Vatandaşlar arasında ayrımcılık yapılmamasının önemine de değinen Kılıçdaroğlu, "Bizim kitabımızda ayrımcılık yok" diye konuştu.

"İKTİDARA GELİNCE GÖRÜLMEMİŞ ŞEYLERİ TÜRKİYE'YE GÖSTERECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

- Belediye başkanları gerçekten ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Onların engellendiğini biliyorum. Belediye başkanlarıma şunu söylüyorum. Sizin göreviniz sorunları aşmak ve halka hizmet etmek. Bunu yapmaya devam ediyorlar.

- İttifak olarak şimdiye kadar görülmemiş şeyleri tüm Türkiye'ye göstereceğiz. Türkiye'yi büyütmek, kalkındırmak, işsizlik belasından kurtarmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.

- Geçmişte Ankara'nın caddelerine ağaç dikmek için ağacı yurtdışından ithal ettiler. Akıl var mantık var. Ağacımız varken neden dışarıdan gelir? Şimdi Mansur Başkan sayesinde bunlar bizim çiftçimizden satın alınıyor ve herkes kazanıyor.

"ÇİFTÇİYİ NEDEN TOPRAĞA KÜSTÜRDÜK"

- Hollanda dediğimiz bir ülke var. Toprakları Konya'dan küçük. Türkiye 18-20 milyar dolarlık ancak ihracat yapıyor. O zaman soru şu: Bu kadar bereketli topraklar neden ekilmiyor? Çiftçiyi neden toprağa küstürdük? Bütün bunları aşmak mümkün.

"VATANDAŞLAR ARASINDA AYRIMCILIK OLMAYACAK"

- Başkanın yaptığı güzel bir şey daha var. Ayırt etmeden herkese hizmet ediliyor. Vatandaşlar arasında ayrımcılık olmayacak.

- Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur. Oy verir, vermez. O kendi tercihi. Ama siyaset kurumu onu kucaklamak zorunda. Birlikte yaşama anlayışına hepimizin ihtiyacı var.

- Biz yeniden köylüyü bu milletin efendisi yapmaya kararlıyız.