CiddiGazete- MHP, 31 Mart'taki yerel seçimlerle ilgili ilk mitingini Mersin'de yaptı. AKP'nin aday çıkarmadığı Mersin'de MHP'nin adayı Serdar Soydan oldu.

Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, konuşmasının son bölümünde mitinge katılanlara, "Mersin'i Cumhurbaşkanımıza hediye edecek misiniz?" diye sordu. Alandaki kalabalık cevap vermedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

- Sosyal medya belediyeciliği, ideolojik ve ilkel belediyecilik anlayışı Mersin'i yorgun düşürmüştür.

- Yolsuzluk ve hukuksuzluk Mersin'in önünü kapatmıştır. Belediye imkanlarının kimlere ve nerelere aktarıldığını biliyoruz.

- Mersin'den Anamur'a kadar belediye eliyle peşkeş çekilen işletmeleri bu kapsamdaki ahlaksız kazançları biliyoruz.

- Şimdiye kadar kazanan bir avuç çıkarcıdır. CHP'li büyükşehir belediyesi bağlanan umutları israf etmiştir.

- CHP'li büyükşehir belediyesiyle hayal kırıklığı devasa boyutlara ulaşmıştır.

- Artık beceriksizlere kapıyı göstermeliyiz. İnsanımıza dokunamayanlara uğurlar olsun demeliyiz. Yıkım belediyeciliğinin 63 gün süresi kaldı.

- Demlenmiş, rehin altına alınmış CHP'den kurtuluş için harekete geçecek miyiz? Önümüzdeki 5 yıl için sizlerden onay istiyoruz.

Kurultayda imza yalanı Kurultayda imza yalanı

- Herkes tersine giderken, biz Mersin'i daha da büyütmek daha da geliştirmek arzusundayız.

- Cumhur İttifakı'nın birbirinden değerli belediye başkan adaylarıyla Mersin'in hizmetine talibiz.

- Gazze'de kahredici bir dram yaşanıyor. 114 gündür çocuklar katlediliyor. İsrail soykırım suçu işliyor. Artık bu kan durmalı. Silahlar susmalıdır.

- İsrail-Filistin arasında barış sağlanmalı. İki devletli çözüm iklimi oluşmalıdır. Geçtiğimiz Cuma günü Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'in barbar saldırılarıyla ilgili ihtiyati tedbir kararı alınması müspet bir gelişmedir.

- İsrail'in hukuksuzluğunu tescil eden bu ara kararı hiçbir ülke yok sayamaz. Güney Afrika’nın İsrail’e açtığı soykırım davasının esastan görüşülecek olması mühim bir adalet ve hukuk kazanımıdır.

"MAKSAT TÜRKİYE'Yİ DURDURMAK"

- Türkiye insanlığın safında, zalimlerin karşısındadır. Bundan dolayı çılgına dönenleri görüyoruz. Ayağımıza çelme takmak için vaziyet alanların bilincindeyiz.

- Türkiye'nin iç sorunlara gömülmesini sağlamak için terör örgütlerini kullanıyorlar. Maksat Türkiye'yi durdurmak ve taviz koparmak.

- Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki varlığımızı çekemiyorlar. Terörü kaynağında yok etme stratejimizi engellemek için her yolu deniyorlar, üs bölgelerimize saldırıyorlar.

- ABD, Irak ve Suriye'deki varlığımızdan son derece huzursuzdur. Operasyonların icrasından memnuniyetsizdir.

- Peki ABD, Suriye'de ne arıyor? Irak’ta ne geziyor? Teksas krizinden sonra ABD'nin komşu ülkelerdeki varlığı gayri ahlakidir.

- ABD'nin Suriye'den ve Irak'tan tamamıyla çekilmesinden başka mantıklı bir seçenek kesinlikle yoktur.

"F-16 KARARI MÜTTEFİKLİK NAMUSU"

- İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının ardından ABD'nin sözünde durarak F-16'larla ilgili beklentimizi derhal karşılaması müttefiklik namusudur.

- Türkiye egemenlik haklarından vazgeçmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti milli ve üniter bir devlettir; hiç kimse bu tarih gerçeğini değiştiremeyecektir.

- Demlenmiş CHP, terörle mücadeleye şaşı bakmaktadır. TBMM'de terör saldırılarına karşı hazırlanmış ortak metinlere imza atmayan bu CHP'dir.

- Bugünkü CHP bitmiştir, tükenmiştir, iflas etmiştir. Bugünkü CHP işgal edilmiştir. Mersin'i demlenmiş CHP musibetinden arındırmak milli güvenliğimiz, huzurumuz, onurumuz adına mecburiyettir.

- MHP ve Cumhur İttifakı güçlü olduğu müddetçe demokrasi güvence altındadır.

- Türkiye'nin temel ve öncelikli meselelerinin köklü çözümlerle buluşturulması hususunda, her çalışmayı yapacak yine Cumhur İttifakı'dır.

- Türkiye'nin ne geçmişinde ne de geleceğinde zillete yer yoktur.

- Unutmayınız; elbette yapacağız. Hep birlikte başaracağız.

- Aziz vatandaşlarım, 14 ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılan seçimler, 31 Mart 2024 tarihinde pekişip, Türk ve Türkiye Yüzyılı yürüyüşü inşallah seriye bağlanacaktır.

- Güçlü yasama, kararlı yürütme, uyumlu belediye diyoruz. Yerelde iktidar, ülkede istikrar iradesindeyiz. Aklın yolu birdir.

- Genelden yerele birlik, ülkemizde yönetimde dirlik amacındayız.

- Ayırmadan, ayrışmadan Mersin için canla, başla çalışacağız. Mersin için üreteceğiz, geceyi gündüze katacağız.

- Mersin'i Cumhurbaşkanımıza hediye edecek misiniz?