CiddiGazete- Dikmenler Mardin Seyahat firmasına ait yolcu otobüsü, Antalya istikametinden Mersin istikametine seyir halindeyken Aydıncık ilçesi Sarıyer tüneller çıkışında bariyerlere çarparak devrildi.

MGM'den 44 il için sarı kodlu uyarı MGM'den 44 il için sarı kodlu uyarı

Kazada ilk belirlemelere göre otobüs şoförünün de aralarında bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetti, 13'ü ağır 30 kişi yaralandı.

VALİ PEHLİVAN: 13 YARALININ DURUMU AĞIR

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "40 yolcu 3 mürettebatıyla seyir halinde olan otobüsün direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesiyle bir kaza yaşandı. 9 vatandaşımızı kaybettik 30 vatandaşımız yaralı olarak hastanelere sevk edildi. 30 yaralımızın 13'ünün durumu biraz ağır. Tünel çıkışında tek taraflı bir kaza. Otobüs şoförü hayatını kaybetti maalesef" dedi.

BAKAN YERLİKAYA, KAZA ANININ GÖRÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bugün saat 01.15 sıralarında Mersin-Antalya D-400 kara yolu Aydıncık ilçesi çıkışında şehirler arası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 30 kişinin de yaralandığını hatırlattı.

Kazanın güvenlik kamerası görüntülerini paylaşarak, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Yerlikaya, "Bütün sürücülerimize sesleniyorum. Aşırı hız ve bir anlık dikkatsizlik büyük acılara neden olabiliyor. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım" ifadesini kullandı.